Taekwondo
Salim Sharif

Kosárlabda: a TFSE-MTK Budapest hazai pályán kapott ki a DVTK-tól (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.10.06 Frissítve: 2022.10.06 Kosárlabda női

Együttesünk sokáig jól tartotta magát, a félidőben vezetett is, végül azonban nagy különbségű vereséget szenvedett a miskolciaktól a Városmajorban.

Az 1–2-es mérleggel álló TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapata a bajnokságot három győzelemmel kezdő DVTK-Hun-Therm együttesét fogadta a Városmajorban, az NB I/A-csoport negyedik játéknapján.

Magyar Bianka tanítványai kezdték jobban a találkozót: elsősorban Khaalia Hillsman remeklésének köszönhetően öt perc után 11-4-re vezettek. Ám a folytatásban az előző évadban bronzérmesként záró miskolciak vették át az irányítást, és 9-0-ás sorozatukkal már náluk volt az előny (11-13). Végül 13-15-tel ért véget az első etap. A második tíz percben a vendégek hasonlóan jól folytatták (13-19), ezután viszont a házigazda kék-fehérek ismét lendületbe jöttek: Hillsmann mellett Tyaunna Marshall, Hegedűs Janka és Burján Laura is betalált, így újra a TFSE-MTK vezetett (25-21). Ezt Dúl Panka remek pillanatai követték, minek köszönhetően 32-26-os hazai előnynél következhetett a nagyszünet.

A fordulás után a Diósgyőr egy pontra zárkózott fel (36-35), majd nem sokkal később át is vette a vezetést (38-39). A mieink sajnos nem tudták tartani a lépést az Euroliga selejtezőjében is érdekelt piros-fehérekkel. A harmadik negyed második felében pedig ellépett Völgyi Péter alakulata (42-53). A zárófelvonásban Dúl, Hillsman és Marshall vezérletével még próbálkoztak lányaink, de a jobb erőkből álló ellenfél végül ezt a szakaszt is magabiztosan nyerte (11-26), ezzel csapatunk végül 79-53-as vereséget szenvedett. A mieink és az egész mezőny legeredményesebbjeként Khaalia Hillsman 19 ponttal zárt. A TFSE-MTK 33.3, a vendégek 48.3 százalékos dobóteljesítménnyel zártak.

A TFSE-MTK Budapest egy győzelemmel és három vereséggel áll négy meccs után, és jövő kedden a Sopron Basket otthonába látogat.

Női NB I/A-csoport, alapszakasz, negyedik forduló
TFSE-MTK Budapest–DVTK-Hun-Therm 53-79 (13-15, 19-11, 10-27, 11-26)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!