Vívás – kard
Szatmári András

Kosárlabda: a TFSE-MTK Budapest kikapott – hazai pályán – a PEAC-tól (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.09.24 Frissítve: 2022.09.24 Kosárlabda női

A rosszul sikerült első negyed után már nem volt esélye csapatunknak, és 18 pontos vereséget szenvedett a pécsiektől a szezonnyitón.

A TFSE-MTK Budapest kosárlabdapcsapata az NKA Universitas PEAC együttesét fogadta hazai környezetben, a Városmajorban a női NB I/A-csoport nyitófordulójában.

Magyar Bianka tanítványai rosszul indították a mérkőzést, eközben viszont a másik oldalon – Kiss Virág vezérletével – a vendégek 12-0-s szériát produkáltak, így az ötödik percben 2-14 állt az eredményjelzőn. Dúl Terka törte meg a mieink „kosárcsendjét" (4-14), azonban a pécsi támadásokat továbbra sem sikerült lelassítani (4-19). A kék-fehérek Khaalia Hillsman révén igyekeztek tartani a lépést – az első negyed 9-23-as állással ért véget. Sajnos a második játékrész sem hozott változást a játék képében (9-30). Csapatunk első pontjára közel hét percet kellett várni a második tíz percben, ekkor Dúl Panka talált be büntetőből (10-30). A húsz pont körüli különbség a félidőre is megmaradt (15-36).

A nagyszünetet követően hasonló mederben zajlott a mérkőzés: Kiss Virág továbbra is tarthatatlannak bizonyult, valamint a légiósok közül Cassidie Burdick és Sierra Calhoun is csatlakozott a pécsi pontgyártáshoz (19-46). A mieink részéről egyedül Hillsman fogott ki jó napot, a pontjai után 28-52-nél rajtolt a zárószakasz, amelyet végül 19-13-ra megnyert a TFSE-MTK, ám ez csupán az eredmény kozmetikázására bizonyult elegendőnek. Együttesünk 65-47-re kikapott a PEAC-tól, és vereséggel nyitotta az új évadot. A hazaiak legjobbjaként Khaalia Hillsman 19 ponttal zárt.

Női NB I/A-csoport, alapszakasz, első forduló
TFSE-MTK Budapest–NKA Universitas PEAC 47-65 (9-23, 6-13, 13-16, 19-13)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!