Atlétika
Nagy Marcell

Kosárlabda: szoros meccsen győztünk a Vasas ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.12.04 Frissítve: 2021.12.04 Kosárlabda női

Élvonalbeli csapatunk 69-66-ra nyert Pasaréten, így a TFSE-MTK Budapest immáron zsinórban a negyedik meccsén diadalmaskodott.

Az elmúlt három meccsét megnyerő TFSE-MTK Budapest a tabella 8. helyéről, a közvetlenül mögötte álló Vasas Akadémia otthonába látogatott a női NB I/A-csoport 10. fordulójában. A pasarétiek hasonló jó formában, hárommeccses győzelmi széria után várták az összecsapást.

A találkozót a mieink kezdtek jobban: Jatavia Tapley és Dúl Panka kosaraival villámgyorsan 5-0-ra vezettek a lányok, azonban a házigazdák rögtön egyenlítettek, majd a negyed utolsó harmadáig fej fej mellett haladtak a felek. 10-10-es állás után Németh Alma, Baa Dominika és Elisabeth Pavel is beköszönt, így Magyar Bianka tanítványai 19-11-re elhúztak, és a második játékrész kezdetére már tíz fölé tornázták a különbséget.

A következő tízpercben bár már nem működött olyan kiemelkedő hatékonysággal a kék-fehérek támadójátéka, de a védekezés továbbra is tartotta magát, így a fórt apránként, de sikerült növelni. Chanise Jenkins is kivette a részét pontgyártásból, a negyed derekára már 39-16 állt az eredményjelzőn. A nagyszünet előtti utolsó percekben alábbhagyott a lendületünk, míg a Vasas felélénkült, 42-27-tel mehettek a csapatok az öltözőkbe.

A fordulást követően ismét a hazaiak percei következtek: a TFSE-MTK-nál semmi nem működött igazán a támadó oldalon, míg a piros-kékek folyamatosan zárkóztak. A Vasasban a 21 pontos Papp Klaudia bizonyult a fő pontszerzőnek, és – többek között – az ő remeklésével is, riválisunk a harmadik etap végére 53-46-ra jött fel.

Nyolc perccel a vége előtt már csak egy pont volt csapatunk előnye, azonban ekkor Baa Dominika és Theodorean Alexandra is fontos kosarakkal jelentkezett, de a Vasas ekkor sem adta meg magát, sőt 58-57-nél már ők álltak jobban. Így jöhetett a végjáték, amelyben Jenkins és Baa is kritikus pillanatokban tett hozzá igencsak értékes pontokat, amely végül győzelmet is ért. Együttesünk szoros csatában 69-66-ra diadalmaskodott a Vasas pályáján, így sorozatban a negyedik meccsét nyerték a lányok.

A legjobb pontdobónként Chanise Jenkins 15-tel zárt, őt 14-gyel követte Baa Dominika. A Vasas 36.5, a mieink 42.9 százalékos hatékonysággal dobtak.

Vasas Akadémia–TFSE-MTK Budapest 66-69 (14-25, 13-17, 19-11, 20-16)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

 

Kosárlabda: szoros meccsen győztünk a Vasas ellen (GALÉRIA)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!