Tenisz
Gálfi Dalma

Kosárlabda: szombat este megkezdi az alapszakaszt a TFSE-MTK Budapest az NB I/A-csoportban (VIDEÓ)

Publikálva: 2022.09.23 Frissítve: 2022.09.24 Kosárlabda női

Egyesületünk első csapata a nyitófordulóban az NKA Universitas PEAC-ot fogadja hazai pályán a Városmajorban. Hegedűs Pétert másodedzőnket kérdeztük a bajnoki rajt előtt.

Legutóbb néhány hete, a felkészülés derekán csapott össze egymással a TFSE-MTK Budapest és az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata. Akkor augusztus végén a mieink 59-55-ös meglepetésgyőzelmet arattak a pécsiek vendégeként. Azonban az azóta eltelt szűk egy hónapban mindkét csapat háza táján jelentős változások történtek.

– Azon a találkozón még egyik oldalon sem szerepeltek a légiósok, szóval alapvetően a két magyar alakulatot láttuk – kezdte csapatunk másodedzője, Hegedűs Péter. – A pécsi meccs  a felkészülés azon szakaszában  számunkra remek gyakorlási lehetőség volt, illetve némi képet kaptunk a PEAC új vezetőedzőjénék játékfilozófiájáról. Nyilván, az említett mérkőzés óta a pécsiek oldalán már beépültek a légiósok, és úgy néz ki, hogy abszolút minőségi, kitűnő külföldi játékosokat igazoltak. Ugyanakkor hasonlókat tudok elmondani a mi légiósainkról, remek választásnak bizonyultak. A szombati teljesen új meccs lesz, tiszta lappal. Szeretnénk mindenképpen jó teljesítménnyel indítani a szezont, hiszen ez megadhatná az alaphangot a folytatáshoz is.

Együttesünk két hiányzóval vág neki a hazai évadnyitónak.

– Németh Almára és Baa Dominikára nem számíthatunk egyelőre, a többiek szerencsére egészségesek és hadra foghatók. Alma visszatérésére két-három hetet még biztosan várni kell, de ez nagyban függ, hogyan halad majd a gyógyulása. Ha csak lassabban, akkor akár négy hét is lehet, mikorra újra pályára léphet. Míg Dominika várhatóan az idény közepén térhet vissza a súlyos térdsérüléséből.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a kék-fehér gárda ismét a rájátszásba pályázik.

– Még el sem kezdődött a bajnokság, így igencsak nehéz lenne belőni a pontos erőviszonyokat, de ugyanúgy a legjobb nyolcba vágyunk, mint korábban, valamint továbbra is elsősorban az egyetemistákra épül a csapatunk. Emellett a két légióssal kiegészülve – akik a hiányposztokon komoly erősítést jelenthetnek – jó egyveleget alkothat ez a mostani keret. Azonban konkrét elvárást nem fogalmaztunk meg. Az a célunk, hogy minden mérkőzésen kihozzuk magunkból a maximumot, és ha ez sikerül, akkor mindenképpen elégedettek lehetünk, legyen bármi az eredmény a végén.

 

(Fotó: Hegedüs Gábor; tfse.sport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!