Karate
Hárspataki Gábor

Kosárlabda: sima vereséget szenvedett a TFSE-MTK Győrben

Publikálva: 2022.01.22 Frissítve: 2022.01.22 Kosárlabda női

Az NB I/A-csoportjának 18. fordulójában a TFSE-MTK Budapest idegenben 82–60-ra kikapott az UNI Győr Mély-úttól.

Nem várt könnyű mérkőzés a TFSE-MTK Budapest (7-10) játékosaira az NB I/A-csoportjának 18. fordulójában, ugyanis az UNI Győr Mély-út (11-5) látta őket vendégül a Széchenyi István Egyetemi Csarnokban. Az összecsapást a győriek a harmadik, míg a fővárosiak a nyolcadik helyről várták.

Az első negyedben nem látszódott a két csapat közötti különbség a tabellán elfoglalt helyezéseket tekintve, sőt, a Magyar Bianka által vezetett MTK-s lányok kezdtek jobban, aminek meg is lett az eredménye: 18–16-ra nyertük meg a kezdő játékrészt. Dúl Panka remekül indított, nyolc pontot szórt ebben az időszakban, négy rádobásából három is utat talált a gyűrűbe. Az ellenfél csapatából Dubei Debórát érdemes kiemelni, aki hét egységgel követte Dúlt az első negyed legeredményesebb játékosainak rangsorában. Összességében elmondható, hogy a játékrészben a győriek inkább a gyűrű alatt voltak hatékonyak, míg a fővárosiak távolról tüzeltek jól.

A folytatásban valamelyest visszaesett a mieink játéka, a második negyed első négy percében a lányok csak kintről tudtak pontot szerezni, a festékből nem, emiatt a házigazda együttes jutott előnyhöz. A csapatok sokáig fej-fej mellett haladtak, a Győr viszont az utolsó két percben el tudott picit ellépni ellenfelétől: a csapatok 39–34-es eredménnyel vonultak a félidei pihenőre. Bár az MTK ugyanannyi próbálkozásból háromszor több triplát dobott be (hatot), a Győr ezt a gyűrű alatti hatékonysággal kompenzálni tudta.

A második játékrész sajnos nem a játékosaink akarata szerint kezdődött: az első három percben a házigazdák 9–2-es rohammal növelték 12 pontra az előnyüket. Ettől jobban viszont nem tudtak eltávolodni: az eredményjelző 60–49-et mutatott az utolsó tíz perc előtt. 

Bánatunkra a negyedik negyed a harmadikhoz hasonlóan indult: az első négy percben 12–0-s győri rohamot figyelhettünk, a hazai csapat teljesen állva hagyta a vendégeket, ami után már csak a különbség volt kérdéses; a hazaiak végül 82–60-as sikernek örülhettek.

A 22 pontos Dúl (aki ezzel a mezőny legeredményesebbje is lett) mellett Jenkins és Király Andrea távoli kísérleteit érdemes kiemelni, ezen kívül viszont kevés pozitívumot jegyezhettünk fel a csapattal kapcsolatban, amely így hét győzelem mellett tizenegy vereséggel a nyolcadik helyet foglalja el a tabellán.

Női NB I/A-csoport, 18. forduló
UNI Győr Mély-út–TFSE-MTK Budapest 82–60 (16–18, 23–16, 21–15, 22–11)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!