Kézilabda
Koronczai Petra

Kosárlabda: Pusztai Petrával a soraiban kijutott az Eb-re a 3x3-as női válogatott

Publikálva: 2023.06.12 Frissítve: 2023.06.12 Kosárlabda női

A pozsonyi selejtezőcsoportjának megnyerésével a magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott kijutott a szeptemberi, jeruzsálemi Európa-bajnokságra. A csapatot erősítette a TFSE-MTK Budapestet játékosa, Pusztai Petra is, aki sajnálatos módon súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett a selejtezőtornán.

A közelmúltbeli bécsi világbajnokságon tizenhetedik helyen záró magyar csapat a B-jelű ötösbe kapott besorolást a szlovákiai Európa-bajnoki selejtezőtornán. (A mieink úgy vághattak neki a tornának, hogy a csoportelsőség automatikus kvalifikációt ér a kontinenstornára, míg a második helyezett a másik ötös, az A-csoport másodikjával mérkőzik meg az összességében harmadik továbbjutó helyért.)

A Böröndy Vivien, Hegedűs Janka, Papp Dia és Pusztai Petra összeállítású együttes az első játéknapon előbb 13-9-re verte a cseheket, majd 19-13-ra legyőzte a törököket is. Ugyanakkor magyar részről beárnyékolta a két győzelmet, hogy a TFSE-MTK Budapest játékosa, Pusztai a második meccs hajrájában súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. A Földi Attila szövetségi kapitány vezette csapatnak emiatt megfogyatkozva, csupán három fővel kellett folytatnia a második napon. Vasárnap a magyar lányok 19-12-re felülmúlták a letteket, ezzel nagyon közel kerülve a továbbjutáshoz, majd simán, 21-9-re nyertek a georgiaiak ellen is, s így veretlenül végeztek csoportjuk élén, kiharcolva a szeptemberi, jeruzsálemi Eb-részvételt.

Eredmények:
B-csoport:
vasárnap játszották:
Magyarország–Georgia 21-9
Magyarország–Lettország 19-12

szombaton játszották:
Magyarország–Csehország 13-9
Magyarország–Törökország 19-13

(Forrás: FIBA.Basketball)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!