Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: pénteken rajtol a női Magyar Kupa Miskolcon

Publikálva: 2022.02.17 Frissítve: 2022.02.17 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest csapata a címvédő Sopronnal találkozik a Magyar Kupa pénteki negyeddöntőjében a DVTK Arénában.

Február 18-án, pénteken 13:00 órakor, Miskolcon hivatalosan is elindulnak a 2022-es Killik László női kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjének küzdelmei, és a TFSE-MTK Budapest csapata nem mással, mint a Sopron Basket alakulatával került össze a negyeddöntő párosításában.

A kupasorozat 71 éves fennállása során mind a két csapat elhódította már a trófeát. Nem elhanyagolható különbség, hogy a TFSE-MTK idáig egyszer (TFSE színekben), míg a Sopron tízszer győzött. Aktuális ellenfelünk a 2018/19-es kiírás óta sorozatban háromszor is megnyerte a kupát.

Ahogyan a tfse.sport.hu írja a beharangozójában, a kupaporondon sem ismeretlen egymásnak a két ellenfél. Legutóbb két éve találkoztunk velük az elődöntőben, ahol ugyan a soproniak nyertek, de emelt fővel távozhattunk a pályáról. Az idei szezonban két alkalommal már összemértük tudásunkat Gáspár Dávid tanítványaival, mindkét alkalommal magabiztosan nyertek a zöld-sárgák.

A 2020-as egymás elleni kupamérkőzés ITT megtekinthető:

A mieink a tavalyi Magyar Kupán sem kaptak könnyű sorsolást. A negyeddöntőben a Szekszárddal játszottunk, ahol a rendes játékidőben döntetlennel zártak a lányok, majd hosszabbításban maradtunk alul a későbbi bronzérmessel szemben. Az első félidőben vezetett is Magyar Bianka csapata, míg a másodikban tartottuk magunkat, és hosszabbítást értünk el a magasabban jegyzett KSC ellen. A ráadásban már a szekszárdiak akarata érvényesült, végül hat ponttal tudták megnyerni a nagyon küzdős mérkőzést. A találkozót követően még a vendégek mestere, Zseljko Djokics is a mi méltatásunkkal kezdte értékelését. Hasonló helytállásban bizakodhatunk ezúttal is.

Együttesünk vezetőedzője, Magyar Bianka így vélekedett a pénteki összecsapást előtt.

– Az a tény, hogy megszakítás nélkül harmadszor ott lehetünk a legjobbak között a Magyar Kupában, már önmagában óriási büszkeség, nemcsak a csapatunknak, hanem az egész egyetemünknek. Edzőként kifejezetten örülök, hogy ismét lehetőségünk van Európa egyik legjobb csapata ellen játszani. Feladatom, hogy az ilyen szituációkra is a legjobban felkészítsem a csapatot. A Sopron elleni találkozón minden erőnkkel azon leszünk, hogy izgalmas nyitómeccset láthassanak a kosárlabdát kedvelők. A kupának mindig izgalmas a hangulata, különösen azért, mert egy mérkőzésen bármi megtörténhet, ehhez mérten teljes elszántsággal fogunk megérkezni Miskolcra!

A tavalyi évvel ellentétben ismét nézők előtt rendezik meg az eseményt a nemrégiben átadott DVTK Arénában.

2022.02.18. (péntek) 13:00
TFSE-MTK Budapest–Sopron Basket (1. negyeddöntő)
Miskolc, DVTK Aréna

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!