Kézilabda
Poczetnyik Luca

Kosárlabda: öt játékosunk is meghívót kapott a válogatottakba

Publikálva: 2023.02.09 Frissítve: 2023.02.09 Kosárlabda női

Dúl Terka és Turi Eszter az U20-as válogatott, míg Hegedűs Janka, Pusztai Petra és Burján Laura a 3x3-as válogatott összetartásán képviselte a TFSE-MTK Budapest színeit.

Január végén a Győr otthonában játszotta legutóbbi bajnoki mérkőzését élvonalbeli kosárlabdacsapatunk, ám a lányoknak a háromhetes szünet sem telik eseménytelenül: két játékosunk az U20-as, hárman pedig a 3x3-as válogatott összetartásán vehettek részt.

A Tursics Krisztián vezette, a nyári Európa-bajnokságra készülő U20-as nemzeti csapat február 5. és 8. között tartott edzőtábort az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában. A Ludovika Csata trénere 15 öt játékost hívott meg a négynapos összetartásra, köztük a TFSE-MTK-t erősítő Dúl Terkát és Turi Esztert is.

Az U20-asokkal párhuzamosan Földi Attila irányításával a 3x3-as szakág képviselői is Székesfehérváron hangoltak. Múlt szombattól szerdáig a felnőtt-, az U23-as és az U21-es keret közösen készült. A felnőttek között Hegedűs Janka és Pusztai Petra, míg az U23-asoknál Burján Laura szerepelt a kék-fehérek közül. Az idén nyáron és az ősz elején a felnőttekre – többek között – világ- és Európa-bajnokság, illetve Európa Játékok, az U23-asokra pedig a vb mellett a Nemzetek Ligája állomásai várhatnak.

(A kiemelt kép forrása: FIBA.Basketball)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!