Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Kosárlabda: Németh Alma motiváltan várja, hogy augusztusban elkezdődjön a felkészülés (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.07.28 Frissítve: 2021.07.28 Kosárlabda női

A női NB I/A-csoportos kosárlabdacsapatunk centere, Németh Alma a TFSE honlapján adott interjút a következő évad várakozásairól.

– A 2021/22-es lesz a harmadik szezonod az élvonalban. Hogyan látod, melyek a legfontosabb tanulságai az elmúlt két idénynek?
– Összességében nagyon boldog vagyok, hogy átélhetem ezt a kalandot a TFSE-vel a feljutástól egészen a harmadik szezonig. Nehéz körülmények mellett kellett helyt állnunk az elmúlt két idényben, gondolok itt a pandémiára. Véleményem szerint óriási privilégium, hogy korlátozások ide, korlátozások oda, mi így is lejárhattunk edzeni és játszhattunk.

– Az első osztály nívója hétről-hétre komoly kihívások elé állít egyéni és csapatszinten is. Mit gondolsz, mi kell ahhoz, hogy gördülékenyen haladjatok és jó szériába kerüljetek?
– Sok munka, elszántság, motiváció és nagy összetartás még a nehezebb napokon is.

– Mire számítasz az új igazolásoktól, mit tudsz róluk? Illetve mire számítsanak ők? Van esetleg valamiféle beavatási szokástok az újoncokkal?
– Az utolsó kérdésre egyből reagálnék: lesz! Ügyeletes mókamesterként minden jóban és rosszban benne vagyok, de aztán mindig úgy belecsapunk a munkába augusztustól, hogy elmaradnak a beavatások, de idén kiállok az elveim mellett. A külföldi játékosok közül úgy emlékszem Elisabeth-tel küzdöttünk egymás ellen a palánk alatt Coimbraban az egyetemi játékokon. Természetesen Alit jól ismerem, hiszen a korosztályom és mindig összekulcsolt újakkal szorítok neki a 3×3-as rangadókon. Dominikát csak a statisztikákból ismerem és tudom, hogy még nagyon fiatal, nem könnyű döntést hozott. Innen is üzenem neki, hogy bármiben számíthat majd rám.

– Akik jobban ismernek, tudhatják, hogy Sopronban születtél és ott is ismerkedtél meg a kosárlabdával, viszont azzal valószínűleg kevesebben vannak tisztában, hogy játszottál a felnőtt csapatban is. Tudnál nekünk mesélni a TFSE-MTK előtti pályafutásodról?
– A soproniakban mindig van egy jókora lokálpatriotizmus, ezzel a nyáron pont sokat viccelődtünk a barátaimmal. Én is törzsgyökeres soproni vagyok. Sokat köszönhetek a klubnak, ahonnan kiemelném Horváth Józsefet, akivel akkoriban nem gondoltam volna a sok futás és kiabálás után, hogy mára már baráti viszonyt ápolunk. Egy évre lehetőséget kaptam megtapasztalni, hogy milyen egy euroligás csapat tagjának lenni. Ezután úgy döntöttem, hogy a tanulást választom és az egyetem előtt az érettségi évében egy évig Szombathelyen játszottam Szalai János kezei alatt.

– A tavalyi volt a tizedik idényed a csapat kötelékében. Mik a személyes ambícióid a tizenegyedik szezonra?
– Sok meccset nyerni, fejlődni, tanulni, nagyokat mosolyogni.

– Már a mesterdiplomádat is megszerezted a Testnevelési Egyetemen, így felmerül a kérdés: milyen elképzeléseid vannak az aktív pályafutásodat követő időszakra vonatkozóan?
– A Sportmenedzser MSc mellett a szakedzői diplomámat is megszereztem már, így határ a csillagos ég.

– A közös alapozás megkezdése előtt mivel tartod magadat formában? Esetleg van más (nyári) sportág is, amibe ilyenkor belekóstolsz?
– Éppen második sportos nyaralásomról tértem haza. Nagy biciklitúrákat teszünk. Feritől (szerk: Juhász Ferenc, erőnléti edző) kaptunk nyári programot, illetve megígértem neki, hogy még az alapozás előtt benézek hozzá egy kis egyéni karbantartásra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!