Tenisz
Fucsovics Márton

Kosárlabda: nem borította a papírformát a TFSE-MTK Budapest a Sopron Basket otthonában

Publikálva: 2022.10.11 Frissítve: 2022.10.11 Kosárlabda női

A női kosárlabda NB I/A-csoport előrehozott fordulójában a TFSE-MTK Budapest 28 pontos vereséget szenvedett a címvédő Sopron Basket vendégeként.

Kedden az ötödik mérkőzését játszotta a TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata az NB I/A-csoportban, ráadásul először szerepelt idegenben az évadban. Az előrehozott fordulóban csapatunk ahhoz a Sopron Baskethez látogatott, amellyel szeptember végén (a második fordulóban) hazai pályán közönségszórakoztató meccset játszott, és csupán tízpontos, 91-81-es vereséget szenvedett.

Ezúttal még a kisebb különbségű vereség is bravúrnak számított volna az eddig hibátlan címvédő otthonában, Magyar Bianka együttese a tisztes helytállás reményében utazott a találkozóra.

Az első negyedben a Sopron fokozatosan növelte előnyét, hét perc elteltével tíz pont volt a két csapat között (20-10), a második felvonás is 26-16-nál kezdődött. A második negyed forgatókönyve sem alakult másképp, a nagyszünetben 46-29 állt az eredményjelzőn, és csak tetézte a bajt, hogy a TFSE-MTK csapatkapitánya, Theodoreán Alexandra sérülten hagyta el a pályát.

A harmadik játékrészben a TFSE-MTK igyekezett tartani a tempót az Euroliga-győztessel, és ez Khaalia Hillsman vezérletével sikerült is, hiszen ezt a tíz percet csupán egypontos hátránnyal, 25-24-gyel hozták le a lányok (71-53). A zárónegyedben aztán megint a hazaiak akarata érvényesült, a legpontszegényebb negyed 19-9-cel, a mérkőzés pedig 90-62-es soproni sikerrel ért véget. A TFSE-MTK-ból Hillsman végül 27 pontig jutott, mögötte Dúl Panka 13 ponttal zárt.

Női NB I/A-csoport, alapszakasz, 13. forduló
Sopron Basket–TFSE-MTK Budapest 90-62 (26-16, 20-13, 25-24, 19-9)

A részletes statisztika ITT megtekinthető.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!