Kézilabda
Fekete Bozsana

Kosárlabda: nagyot küzdött, de végül kikapott az MTK-TFSE Pasaréten (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.01.23 Frissítve: 2022.01.23 Kosárlabda női

Másodosztályú csapatunk hullámzó mérkőzésen 55-49-re vereséget szenvedett a Vasas Akadémia II. otthonában.

Az NB I/B piros csoportjának éllovasához, a sorozatban hét meccset nyerő Vasas Akadémia II. otthonába látogatott az MTK-TFSE kosárlabdacsapata a 13. fordulóban. A harmadik helyen álló mieink az év végi téli szünet után ezzel a mérkőzéssel kezdték meg a tavaszi szezont.

Patai Benjamin tanítványai kezdtek jobban: Király Andrea kettesével, majd Kenyeres Anett Beáta hárompontosával jól nyitottak (5-0). A viszonylag pontszegény első negyedben sikerült végig megőrizni az előnyt. Kenyeres faulttal együtt szerzett kosara után 10-5-re vezetett együttesünk, ám az első negyed utolsó percei a pasarétieknek alakult jobban, 12-12-nél kiegyenlítettek. Boros Dorka büntetői után 14-12-es vendégvezetés után jöhetett a második etap, amelyben a felek ezúttal sem sziporkáztak támadójátékban. Mindössze 17 pont született.

Gróf Júlia triplájával ismét öttel mentek a lányok, ám a következő kék-fehér pontokra közel hat percet kellett várni, amit a Vasas ki is használt – a 17. percben 18-17-re már ők álltak jobban. Majd Kozma Zoé momentumai következtek: büntetőből megtörte a „gólcsendet", illetve sikeres hárompontosával újra az MTK-TFSE vezetett (21-18). Vígh Bernadett duplája zárta le az első félidőt (25-18).

A nagyszünet után folytatódott a hullámzó meccskép, ugyanis a házigazdák 7-0-s szériájával indult a második húsz perc (25-25). Boros Dorka szerezte meg csapatunk első pontjait a harmadik etapban, ezt követően Úr Boglárka kintről, míg Kenyeres Anett közelről talált be (34-29). Azonban a Vasas tartotta magát, Gelei Karola triplája után 36-36-os állásnál rajtolt a zárónegyed.

A tabellát vezető piros-kékek lendülete megmaradt, négy ponttal elléptek a végjáték elején (40-36), de Gróf Júlia középtávolijával kapaszkodott, míg Boros büntetői után egyenlített az MTK-TFSE. Ekkor – hat perccel a vége előtt – hazai részről Aho Tyra két hármassal jelentkezett egymásutánban (46-40). Ez a gyors hat pont végül sorsdöntőnek bizonyult, mert ugyan Burján Laura és Úr Boglárka révén még megpróbálkoztak a felzárkózással játékosaink (47-44), de három pontnál közelebb már nem jutott Patai Benjamin alakulata.

Az utolsó perceket a Vasas uralta, ezzel 55-49-re kikapott idegenben az MTK-TFSE. A mieink a vereség után a negyedik helyen állnak a bajnokságban.

NB I/B piros csoport, 13. forduló
Vasas Akadémia II.–MTK-TFSE 55-49 (12-14, 6-11, 18-11, 19-13)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Patai Benjamin: – Jó kezdés után sajnos a második félidőben kiengedtünk, a Vasas megérdemelten nyert, jobban akartak és küzdöttek. Nem volt szép meccs, de a védekezésünk nagyon stabilnak bizonyult, viszont a kizárások tekintetében komoly problémák akadtak, tizenhat támadó lepattanót engedtünk nekik, amely el is döntötte a mérkőzést a javukra. A támadójátékunk nagyon statikus volt, gyakorlatilag ebben a szériában, amiben most vagyunk ez jellemez minket, ennek meg kell találni az okát, hogy újra meglegyenek azok a lehetőségeink, amelyeket év elején is megteremtettünk a támadó térfélen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!