Kézilabda
Fekete Bozsana

Kosárlabda: nagy hátrányból felállva nyert Pécsen az MTK-TFSE

Publikálva: 2023.05.13 Frissítve: 2023.05.13 Kosárlabda női

A félidei 21 pontos hátrány után – második csapatunk végül – három ponttal győzött a PINKK-PVSK U23-as együttesének otthonában, az NB I/B rájátszásának zárófordulójában. Ezzel az MTK-TFSE hozta a kötelező győzelmet, és ismét átvette a vezetést a tabellán, ugyanakkor a bajnoki cím sorsa már nem a mieink kezében van, ugyanis vasárnap a Csata DSE veresége kellene a sikerünkhöz.

Az utolsó játéknap előtt második helyen álló és még a bajnoki címre is eséllyel pályázó MTK-TFSE szombat délután a hatodik, sereghajtó PINKK-PVSK U23-as alakulatához látogatott a másodosztály play-offjában.

A meccs első öt percében fej-fej mellett haladtak a csapatok (8-8), majd ezt követően ugyan rendre a hazai, pécsiek vezettek, de a mieink is tartották a lépést (15-15). Mígnem a nyitónegyed utolsó percei abszolúte az ellenfél szája íze szerint alakultak, és a mecsekiek 28-19-re ellépettek a második etap rajtjára. Király Andrea vezérletével igyekeztek felzárkózni Hegedűs Péter tanítványai, ám a PINKK-PVSK támadásait továbbra sem sikerült igazán lelassítani (26-43). Majd a nagyszünetre a hátrányunk sajnos a húsz pontot is átlépte (35-56).

A fordulást követő első percekben a stabilizálódni látszott a különbség (42-62), a harmadik negyed második felében aztán ismét magukra találtak a kék-fehér lányok: Dömötör Petrával, Burján Laurával és Dúl Terkával az élen a felvonás végére sikerült lefaragni a felére a lemaradásunkat (59-69). A negyedik negyedet Burján két sikeres triplával kezdte, ezzel pedig újra nyílttá vált a mérkőzés (67-73). Ebben az időszakban az MTK-TFSE 12-0-s sorozatot produkált, minek köszönhetően 74-73-nál már a mieink álltak jobban. Az utolsó három perchez érve ismét a pécsiek oldalán volt az előny (74-79). Szerencsére jött az újabb fordulat: csapatunk ezúttal 11-0-s szériával rukkolt elő, ismét megfordította az állást (85-79), és már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. Az MTK-TFSE 87-84-re nyert idegenben.

A mieink legeredményesebbjeként Burján Laura 19 ponttal zárt, míg Vígh Bernadett 17, Dúl Terka és Dömötör Petra pedig egyaránt 16-16 pontot jegyzett.

A zárósikerrel együttesünk újra átvette a vezetést a tabellán, azonban a forduló előtt éllovas Csata DSE majd csak vasárnap délután lép pályára, és ha megveri – hazai pályán – a MAFC-ot, akkor a mieink másodikként zárnak, ellenkező esetben viszont az MTK-TFSE lehet a másodosztályú bajnok.

Női Amatőr NB I, rájátszás, nyolcadik forduló
PINKK-PVSK U23–MTK-TFSE 84-87 (28-19, 28-16, 13-24, 15-28)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!