Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Kosárlabda: nagy hajrá után nyert a TFSE-MTK Budapest a Ludovika Csata ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.10.01 Frissítve: 2022.10.01 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest a negyedik negyedet 15 pontos hátrányból kezdte a Ludovika Csata ellen, de így is megszerezte első győzelmét az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokságban.

Kiélezett, nagy izgalmakat hozó mérkőzésen, hazai pályán 85-83-ra nyert a TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata a Ludovika Csata ellen, így az NB I/A-csoport harmadik fordulójában megszerezte az évadbeli első bajnoki győzelmét.

Az első negyedben egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól, 16-16 után jött a második felvonás, melyben a vendégek akarata érvényesült, és a nagyszünetben 47-34-re vezetett a Csata.

A harmadik negyedben Magyar Bianka együttese próbált közelebb kerülni ellenfeléhez, de ez alatt a tíz perc alatt nem csökkent, hanem két ponttal tovább nőtt a gárdák közötti különbség (55-70).

A negyedik játékrészben aztán beindult a TFSE-MTK, és Theodoreán Alexandra vezérletével egyre közelebb került kihívójához. A meccsből 43 másodperc volt hátra, amikor Pusztai Petra közelije után 81-81 állt az eredményjelzőn. Innentől kezdve a lányokat már nem lehetett megállítani a győzelem felé vezető úton, jött még egy Theodoreán dupla és egy bedobott büntető, majd Dúl Panka büntetője zárta a hazai pontok sorát, a Csatának pedig nem maradt esélye az egyenlítésre, 85-83-ra nyert a TFSE-MTK. A találkozón Theodoreán 21, a szintén remeklő Khaalia Hillsman 20, Pusztai Petra pedig 19 pontig jutott.

Női NB I/A-csoport, alapszakasz, 3. forduló
TFSE-MTK Budapest–Ludovika Csata 85-83 (16-16, 18-31, 21-23, 30-13)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!