Atlétika
Krizsán Xénia

Kosárlabda: remek triplaforma, győzött az MTK-TFSE a pécsiek ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.02.02 Frissítve: 2022.02.02 Kosárlabda női

A másodosztályban szereplő együttesünk 71-61-re győzött, hazai pályán verve az NKA Universitas PEAC második csapatát.

A hétvégi, Kanizsai Vadmacskák SE elleni sima hazai győzelem után – a 9-4-es mérleggel – az ötödik helyen álló MTK-TFSE kosárlabdacsapata – közvetlen riválisát – a hetedik NKA Universitas PEAC második alakulatát (8-5) fogadta szerda este a Városmajorban, az NB I/B piros csoport 12. játéknapján.

A mieink kezdtek jobban: Boros Dorka, Dömötör Petra és Burján Laura kosaraival 10-0-ra elhúztunk, majd a nyitónegyed derekán a pécsiek is megszerezték első pontjaikat, ám a következő percekben Patai Benjamin csapata stabilan őrizte a kiépített különbséget. Az első tíz perc végén a vendégek kétszer is betaláltak egymás után, ezzel a felére csökkent az előnyünk (17-12).

Kiváló dobóformát fogtak ki a lányok kintről, Úr Boglárka három triplát is beszórt a második szakasz elején, majd Király Andrea is csatlakozott hozzá – eggyel, ezzel újra nőtt a vezetés (29-17). Azonban a következő periódust abszolút a PEAC uralta, a 18. percben már csak 31-30-ra álltak jobban a kék-fehérek. A nagyszünetet megelőző utolsó percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, 36-36-os döntetlennel vonulhattak az öltözőkbe.

A fordulást követően újra átvette az irányítást az MTK-TFSE, elsősorban Boros Dorka remeklésének köszönhetően ismét kisebb előnyre tett szert a csapat (45-40). Ezután – többek között – Gróf Júlia és Herjeczki Patrícia is kivette a részét a pontgyártásból, így megint tíz fölé nőtt a differencia; 59-47-es hazai előnynél jöhetett a negyedik negyed.

Úr Boglárka sikeres középtávolija megadta az alaphangot a záróetap elején (61-47), később Király Andrea és Vígh Bernadett is értékesített egy-egy közelit (65-49), ezzel hiába volt még öt perc hátra, a lényegi kérdések eldőltek. A legvégén a csapatunk nagyszerűen kontrollálta a játékot, végül 71-61-re nyert.

Az MTK-TFSE legeredményesebb játékosaként Úr Boglárka 16 pontig jutott. A siker után – 10-4-es mérleggel – a negyedik helyre lépett előre az együttes.

Női NB I/B piros csoport, 12. forduló
MTK-TFSE–NKA Universitas PEAC II. 61-51 (17-12, 19-24, 23-11, 12-14)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kosárlabda: remek triplaforma, győzött az MTK-TFSE a pécsiek ellen (GALÉRIA)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!