Atlétika
Jankovics Dániel

Kosárlabda: az MTK-TFSE fordított a végjátékban, és legyőzte az Ajkát (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.04.21 Frissítve: 2022.04.21 Kosárlabda női

Második csapatunk – nagy csatában – 64-59-re nyert hazai pályán.

A hetedik helyen álló MTK-TFSE kosárlabdacsapata közvetlen riválisát, a hatodik Ajkát fogadta a Városmajorban a másodosztályú bajnokság 25. fordulójában.

Nemcsak a tabellán elfoglalt pozíciók, hanem a nyitópercek is egyenlő erők csatáját ígérték – hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny, öt perc után 5-4-re vezettek a vendégek. Hasonló mederben zajlott a találkozó a továbbiakban is, így az első negyed végén kétpontos hátrányban találta magát együttesünk (12-14).

Ezután Gróf Júlia középtávolijával indult a második etap, majd Vígh Bernadett duplája után már a mieink álltak jobban (16-14). Ugyanakkor ellenfelünk tartotta a lépést, majd néhány perccel később újra az ajkaiak oldalán szerepelt az előny (18-21), mi több elléptek hét ponttal (23-30). Ekkor elsősorban Gróf Júlia és Dömötör Petra pontjai tartották meccsben a kék-fehéreket, 29-34-nél jöhetett a nagyszünet.

Király Andrea hárompontosa nyitotta a második félidőt (32-34), amelyre sajnos a bakonyiak is reagáltak, villámgyors kosárváltás után hat pontra nőtt az MTK-TFSE hátránya (34-40). Ezt követően ismét beleerősítettek játékosaink, többek között Boros Dorka és Kenyeres Anett egyaránt betalált (42-44). A harmadik szakasz végén Király és Kenyeres is eredményesnek bizonyult, ezzel a lányok minimális különbséggel ugyan megnyerték ezt a tíz percet (19-17), ám a végjátékot az Ajka kezdhette előnyben (48-51).

A vendégek triplájával rajtolt a zárónegyed (48-54), de Burján Laura vezérletével nem szakadtak le a mieink, sőt közel hat perccel a vége előtt már csak egyetlen pontra csökkent a differencia (56-57). Majd ezt közel négyperces „kosárcsend" követte mindkét fél részéről, amelyet végül Gróf Júlia tört meg közelijével (58-57). Izgalmas végjátékot hozott a meccs, első csapatunk kiválóságának, Burján Laurának a higgadtságára nagy szüksége volt a lányoknak, akik végül 64-59-re diadalmaskodtak.

Ezzel az MTK-TFSE megelőzte a tabellán az Ajkát, és a hatodik helyen áll jelenleg.

Női Amatőr NB I Piros csoport, 25. forduló
MTK-TFSE–Ajka 64-59 (12-14, 17-20, 19-17, 16-8)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!