Karate
Hárspataki Gábor

Kosárlabda: a TFSE-MTK Budapest egy negyedig bírta a Sopron ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.03.26 Frissítve: 2022.03.26 Kosárlabda női

Együttesünk 93-45-re alulmaradt a Sopron ellen a Városmajorban, ezzel riválisunk nyerte a párharcot.

A nyitómeccsen – idegenben – elszenvedett vereség után a Városmajorban fogadta a Sopron Basket alakulatát a TFSE-MTK Budapest csapata, a negyeddöntős párharc második találkozóján.

A soproni mérkőzéstől eltérően ezúttal sokkal jobban kezdtek Magyar Bianka tanítványai. Az első kosarat – Határ Bernadett révén – a vendégek szerezték, azonban a negyed derekán már a mieink vezettek 9-6-ra. Majd erre reagált a bajnoki címvédő, és két duplát elsüllyesztve már náluk volt az előny (10-9). A nyitó tízperc hátralévő részében fej-fej mellett haladtak a felek, végül 20-17-es vendégvezetéssel ért véget.

A második szakasz elején ritmust váltott a jobb erőkből álló ellenfelünk, az első három percben 11-3-as szériát produkált a Sopron, így villámgyorsan tíz pont felett járt a különbség (31-20). A kék-fehérek Chanise Jenkins és Süle Krisztina pontjaival igyekeztek tartani a lépést, de az alapszakaszgyőztes továbbra is ellenállhatatlannak bizonyult támadásban. A TFSE-MTK tizenhat pontos hátrányban zárta az első félidőt (46-30).

Sajnos a nagyszünet sem hozott fordulatot, a Sopron teljes mértékben dominálta, és 21-6-ra megnyerte a harmadik etapot (67-36), ezáltal a mérkőzés és a párharc érdemi kérdései is eldőltek. A zárófelvonásban már mindkét oldalon a cserék, illetve egyébként kevesebb lehetőséget kapó játékosok kaptak szerepet.

Csapatunk 93-45-re vereséget szenvedett, ezzel érvényesült a papírforma, és 2-0-ra alulmaradtunk a párharcban. Játékosaink az 5-8. helyért folytathatják a rájátszásban; a Győr lesz a mieink ellenfele a következő körben. 

Női NB I/A-csoport, rájátszás, negyeddöntő, 2. meccs
TFSE-MTK Budapest–Sopron Basket 45-93 (17-20, 13-26, 6-21, 9-26)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!