Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: megvan a TFSE-MTK Budapest kerete az új szezonra

Publikálva: 2022.08.09 Frissítve: 2022.08.09 Kosárlabda női

Augusztus 8-án kezdte meg felkészülését élvonalbeli női kosárlabdacsapatunk a 2022–23-as évadra, többek között öt új játékossal a keretében.

Magyar Bianka vezetőedző munkáját másodedzőként ettől az évtől újra Hegedűs Péter segíti, akivel a több éves közös tapasztalat bizakodásra adhat okot. A csapat erőnlétéért továbbra is Juhász Ferenc felel, ahogyan masszőrünk, Delmis Angela is maradt a stáb oszlopos tagja.

A bajnokság 2022 szeptemberének utolsó hétvégéjén startol majd el, így mindent összevetve 7 hét felkészülés adódik a TFSE-MTK Budapest játékosainak, illetve szakmai stábjának.

A formába lendülés egyik legfőbb állomása szeptember 11–19. között Erdélyben lesz, ahol csapatunk Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön vesz részt edzőtáborban, majd egy háromnapos tornán, melynek házigazdája az elmúlt években rendre Európa-kupa-résztvevő román bajnok és kupagyőztes Sepsi-SIC lesz.

A jelenlegi keretben heten vannak azok közül, akik az elmúlt évadban is nálunk játszottak.

A még mindig pimaszul fiatal Baa Dominika (17 éves), aki minden erejével rehabilitációján és felépülésén dolgozik januári súlyos sérülése óta. Az elmúlt évben rengeteget fejlődő Burján Laura (20), aki folyamatosan növekvő NB I/A-s tapasztalata mellett a Piros csoportos csapatban is alappillérré lépett elő. Dúl Panka (21), aki a bajnokságban mutatott brillírozása mellett még a felnőttválogatottban is emlékezetes bemutatkozásnak örvendhetett.

A fiatalszabályból mostanra kiöregedő, látványos tripláival rendre legjobbkor előrukkoló Király Andrea (20). A csapatot legrégebb óta erősítő, a sikerekből évek óta oroszlánrészt vállaló, jó kedvével mindig pozitív energiát sugározó Németh Alma (29). A 24. születésnapját a napokban betöltő, – Király Andihoz hasonlóan – hárompontos-specialista Szeitl Vanessa. Nálunk töltött első évében egyből mentorként és meghatározó játékosként megismert Theodoreán Alexandra (31), akinek rutinjára biztosan szükségünk lesz az egyre csak erősödő magyar mezőnyben.

A 2022–2023-as évadra öten csatlakoznak hozzánk, közülük egy U20-as korosztályú tehetség, kettő már kellő hazai rutinnal rendelkező játékos, illetve kettő idegenlégiós is érkezik keretünkhöz.

ÉRKEZŐK:

Dúl Terka
Életkor: 19 év
Poszt: 1-2
Magasság: 172 cm
Korábbi klubja: Vasas Akadémia

Hegedűs Janka
Életkor: 28 év
Poszt: 4-5
Magasság: 186 cm
Korábbi klubja: Ludovika-FCSM Csata

Pusztai Petra
Életkor: 23 év
Poszt: 2
Magasság: 178 cm
Korábbi klubja: Vasas Akadémia

Tyaunna Marshall
Életkor: 29 év
Poszt: 2-3
Magasság: 175 cm
Korábbi klubja: PEAC-Pécs

Khaalia Hillsman
Életkor: 26 év
Poszt: 5
Magasság: 197 cm
Korábbi klubja: Dinamo Moszkva, Fuerza Regia de Monterrey

Csapatunk előző éves magjából hatan más úton folytatják karrierjüket. Süle Krisztina végleg visszavonult az élvonalbeli kosárlabdázástól, Herman Aliz tanulmányai befejezése mellett Piros csoportos csapatunk vezére lesz, míg Tóth Tímea másik NB I/B-s klubban folytatja. Chanise Jenkins, Elisabeth Pavel és Ja’Tavia Tapley pedig más országban játszik a továbbiakban.

(Forrás: tfse.sport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!