Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kosárlabda: megvan a második győzelem a szezonban

Publikálva: 2021.11.12 Frissítve: 2021.11.12 Kosárlabda női

Az TFSE_MTK 75-64-re nyert a VBW CEKK Cegléd otthonában.

Az 1-5-ös mérleggel a tabella kilencedik helyén álló TFSE-MTK Budapest, a közvetlenül előtte tanyázó VBW CEKK Cegléd otthonába látogatott a 2. fordulóból pótolt találkozón.

A mieink kezdtek jobban: a lányok gyorsan elhúztak 8-2-re, azonban a hazaiak is felvették a ritmust, és 13-13-nál egyenlítettek az első negyed derekán. Majd Németh Alma kosarainak köszönhetően hárompontos kék-fehér előnnyel rajtolt a második tíz perc. A következő öt-hat perc abszolút kiegyenlített játékot hozott, hol az egyik, hol a másik együttes vezetett egy-egy ponttal. Viszont a félidő utolsó perceit ismét csapatunk uralta, Jatavia Tapley (16 pont) remeklése után kilencpontos vendégvezetéssel mehettek a felek a nagyszünetre.

A fordulást követően sem állt meg a TFSE-MTK lehengerlő tempója. Dúl Panka (13 pont) is kivette a részét a pontgyártásból, de a többiek is hozzájárultak a sikerhez egy-egy sikeres duplával, triplával, így a differencia villámgyorsan húsz pont fölé kúszott, és ezt az előnyt kiválóan menedzseltek játékosaink egészen az utolsó percekig a negyedik negyedben, és a ceglédiek pontjai ekkor már csupán a kozmetikázásra voltak elgendőnek. Csapatunk 75-64-es győzelmet aratott idegenben, ennek köszönhetően feljön a tabellán – éppen a Ceglédet megelőzve – a nyolcadik helyre.

A következő játéknapon, november 21-én a Csata vár a lányokra, megint idegenben.

VBW CEKK Cegléd–TFSE-MTK Budapest 64-75 (19-22, 12-18, 13-24, 20-11)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!