Kézilabda
Szőke Szonja

Kosárlabda: megkezdte a felkészülést a TFSE-MTK Budapest

Publikálva: 2023.08.12 Frissítve: 2023.08.12 Kosárlabda női

Hegedűs Péterrel, első osztályú csapatunk új vezetőedzőjével azután beszélgettünk, hogy a lányok megkezdték a felkészülést az NB I/A-csoportos bajnokság új évadára. Továbbá szóba került a csengtui Egyetemi Világjátékok is, amelyen a szakember mellett három játékosunk is képviselte klubunkat az ötödikként záró magyar csapatban.

Bár egyelőre még nem a teljes kerettel dolgozva, augusztus elején kezdetét vette a TFSE-MTK Budapest felkészülése az új idényre. Az együttesünk irányítását nyáron átvevő Hegedűs Pétert kérdeztük a részletekről.

– A válogatottakban nem szereplő néhány játékosunkkal augusztus harmadikán indult el a munka, majd a héten már Szabó Fanni is csatlakozott hozzánk. Az Egyetemi Világjátékokon, illetve az U20-as Eb-n résztvevők a jövő héttől dolgoznak velünk, teljessé pedig szeptember legelején válhat a keret, amikor Vígh Bernadett mellett a légiósaink is megérkeznek – mondta Hegedűs. – Az első időszak a kondicionális és az egyéni képességek fejlésztéséről szól, a kiscsoportos edzéseken. Az alapoktól indítjuk az egészet, és ahogyan idővel növekszik a létszámunk, elkezdhetjük a mélyebb, taktikai dolgokat átvenni. Augusztus végén játsszuk az első felkészülési mérkőzéseinket, majd szeptemberben már külföldi csapatok ellen is szeretnénk pályára lépni.

Hegedűs nemrég tért haza a csengtui Egyetemi Világjátékokról, ahol másodedzőként ötödik helyhez segítette a magyar válogatottat. A játékosok között Dúl Panka, Király Andrea és Kenyeres Anett képviselte klubbunkat.

– Összességében remek élményként marad meg az esemény. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek maradandó emlék lesz, nemcsak szakmailag, hanem abból a szempontból is, hogy belekóstolhattunk a kínai kultúrába. Nagyon izgalmas, különleges túrán vagyunk túl. Ami a kosárlabdát illeti, az ötödik hely miatt nem lehet szégyenkezni valónk, jó eredményt értünk el. Nem sok hiányzott a legjobb négy közé jutáshoz, azt gondolom, ha megnyertük volna a negyeddöntőt, utána szinte biztosan érmet nyerünk. Ugyanakkor a negyeddöntős vereséget követően szépen összeszedte magát a csapat, és az mindenképpen dicséretes, hogy a hátralévő két helyosztót pedig megnyertük. Bízom benne, a lányok hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak, amelyeket a későbbiekben tudnak majd kamatoztatni a karrierjükben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!