Kézilabda
Kekezovity Anna

Kosárlabda: Magyar Bianka megszerezte a legmagasabb szintű edzői képesítést (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.08.02 Frissítve: 2022.08.02 Kosárlabda női

A TFSE-MTK trénere, Magyar Bianka komoly szakmai sikert ért el, ugyanis teljesítette a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) legmagasabb szintű edzőképzési programját.

Klubunk első osztályú kosárlabdacsapatának vezetőedzője, Magyar Bianka komoly szakmai mérföldkőhöz ért. A szakember FIBA-edző lett, ugyanis teljesítette a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség legmagasabb szintű edzőképző programját, amelyet Európában mindenütt elismernek. A képzést hetedik alkalommal indította el a szervezet – írja a tf.hu.

– Magyarországon kevesen vagyunk, akik ezzel a képesítéssel büszkélkedhetnek. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél lehetett jelentkezni erre a kurzusra még 2019-ben. A jelentkezőknek írásbeli és szóbeli vizsgát kellett tenniük, és óriási örömömre sikerült felvételt nyernem a FECC-képzésre. Merthogy egy-egy országot minden kurzusban egy vagy két szakember képviselhet csupán – mondja Magyar, aki többek mellett az Euroliga világhírű edzőitől (Szvetiszlav Pesics, Andrea Trinchieri, Janez Drvaric, Arik Sivek és Nenad Trunics) tanulhatott. – Komplex vizsgával zárult a képzés, az írásbeli öt különböző területet foglalt magában: erőnléti, pszichológiai, antidopping, táplálkozás és kosárlabda. Ezután komoly szóbeli következett, végül pedig egy edzésrészt kellett levezényelni. Boldog vagyok, hogy megcsináltam a FECC-képzést, hiszen a tudás felhalmozása mellett nagyszerű lehetőség nyílt a kapcsolatrendszer további bővítésére is.

A TFSE-MTK felkészülése augusztus 8-án kezdődik, Magyar Bianka a negyedik évadát kezdi meg a csapat élén.

– Az eddigi három helyett két légióssal a keretünkben készülünk az új évadra, mert szeretnénk még több lehetőséget adni a magyar fiataloknak. Szépen fejlődnek, jól beépíthetők, jövőre ráadásul elkészül a kosárcsarnokunk, s mindenképpen jó csapattal akarjuk majd belakni. Ennek érdekében mindent meg is teszünk, a magam részéről igyekszem a lehető legtöbbet fölhasználni a FIBA-képzésen elsajátított tudásból.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!