Kézilabda
Szőke Szonja

Kosárlabda: szoros végjáték után győzelem a Cegléd ellen (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.12.30 Frissítve: 2021.12.30 Kosárlabda női

Élvonalbeli csapatunk 77-69-re nyert hazai pályán.

A rövid karácsonyi szünet után nyolcadik helyen álló TFSE-MTK Budapest a tizedik VBW CEKK Ceglédet fogadta a Városmajorban, a női kosárlabda NB I/A-csoport 13. fordulójában.

Magyar Bianka tanítványai a legutóbbi két meccsüket elbukták, így csütörtök este nagy szüksége volt a mieinknek a sikerélményre.

Esélyeshez méltón, jól kezdett csapatunk, főleg kintről dobtak remekül a lányok. Az első negyedben Theodoreán Alexandra, Elisabeth Pavel, Dúl Panka és Szeitl Vanessa is betalált triplából, ez megadta az alaphangot, a nyolcadik perc elején már 16-6-ra vezettünk. Ezt követően Dúl újabb két hárompontost értékesített, 25-13-al fordultak a felek az első negyed után.

A második etap elején Baa Dominika is beköszönt messziről, ezt követően ugyan a ceglédiek feljöttek néhány ponttal, de a TFSE-MTK stabilan őrizte a 8-10 pontos előnyét. Játékosaink közül nyolcan is beszálltak a pontgyártásba, így mindig akadt valaki, aki továbblendítette az együttest.

Bár a második tíz percben a támadó játék nem működött olyan jól, mint az elsőben (18-14-re meg is nyerték a vendégek ezt a szakaszt), de 39-31-es fővárosi vezetéssel mentek el a nagyszünetre a játékosok.

A félidő után ismét feljebb kapcsoltunk, Király Andrea villámgyorsan két hármassal jelentkezett, az öltözőből kijövet 9-0-s hazai „rohanással" folytatódott a meccs (48-31). Viszont a jó második félidei kezdés után kicsit megtorpantak a lányok, ezt kihasználta a Cegléd, folyamatosan faragva hátrányukat, tíz pontra zárkóztak fel a harmadik felvonás végére.

Sajnos a zárónegyed kezdetén sem sikerült megállítani ezt a tendenciát, mi több nyolc perccel a vége előtt már 59-57-es állás szerepelt az eredményjelzőn, ennek fényében kiélezett végjátékra volt kilátás.

Ekkor Baa Dominika és Dúl Panka két triplával igyekzett lehűteni a vendégkedélyeket (65-57), ám a ceglédiek nem adták meg magukat, ismét visszajöttek három pontra, 65-62-nél. Dúl a legvégén abszolút a vállára vette a csapatot, az utolsó négy percben tíz pontot dobott, ami kulcsfontosságúnak bizonyult. Baa közeli kettese állította be a 77-69-es végeredményt.

A győzelem után 6-7-es mérleggel, továbbra is a nyolcadik helyen áll együttesünk.

Női NB I/A-csoport, 13. forduló
TFSE-MTK Budapest–VBW CEKK Cegléd 77-69 (25-13, 14-18, 18-16, 20-22)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!