Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kosárlabda: magabiztos győzelem a második meccsen, de a párharcot a BKG nyerte

Publikálva: 2024.04.28 Frissítve: 2024.04.28 Kosárlabda női

Az NB I/B rájátszásában szereplő MTK-TFSE 20 ponttal nyert Szigetszentmiklóson, a BKG második csapatának otthonában, viszont összesítésben sajnos 10 ponttal alulmaradtak a mieink a legjobb nyolc között.

A hazai pályán elszenvedett 78-48-as vereség után az MTK-TFSE az idegenbeli visszavágón igyekezett javítani a BKG Prima Szigetszentmiklós II. együttese ellen, a másodosztályú rájátszás negyeddöntős küzdelmei során.

A hazaiak nyitották jobban a találkozót (4-8), erre Vígh Bernadett öt pontjával viszont azonnal reagáltak a kék-fehérek, és átvették a vezetést (9-8). Az első negyed második felében ismét inkább a papíron esélyesebb BKG akarata érvényesült, így végül négypontos hátrányról kezdődhetett meg a második etap (13-17). Ezután hasonló mederben zajlott a mérkőzés, és kilenc pontra nőtt a különbség (16-25). Bozsó Ádám tanítványai ekkor 8-0-ás szérivával válaszoltak, s ezzel már csak egyetlen pont maradt a felek között (24-25). A folytatásban a minimális fór továbbra is az ellenfél oldalán volt, viszont csapatunk tartotta a lépést. A nagyszünetben 31-29-re a Szigetszentmiklós állt jobban.

A fordulást követően ismét a BKG irányított, és újból ellépett tőlünk (32-42), ugyanakkor Csoma Petrával az élen a lányok nem adták meg magukat, és a harmadik felvonás végére a felére csökkentették a különbséget (44-49). Mi több, ez olyannyira lendületet adott csapatunknak, hogy 51-49-nél már a mieink vezettek. Ráadásul négy perccel a vége előtt Vígh Bernadett és Munkácsi Adél egy-egy hármasának köszönhetően villámgyorsan tíz felett járt a differencia (63-51). A támadásbeli remeklésünk ezután sem hagyott alább, sőt, a végjátékban akadt olyan pillanat, amikor már a 24-et is elérte az előnyünk (79-55). Így nem sok hiányzott a párharc csodaszámba menő megfordításához, ám végül ez sajnos nem jött össze, 79-59-es győzelem lett a vége. A párharcot tíz ponttal a BKG nyerte, viszont a második meccsen látottakért mindenképpen megilleti a dicséret a lányokat.

A mezőny legjobbjaként Csoma Petra 30 pontig jutott.

Csapatunk az 5-8. helyért folytatja a rájátszásban.

Női Amatőr NB I, rájátszás, negyeddöntő, visszavágó
BKG Prima Szigetszentmiklós II.–MTK-TFSE 59-79 (17-13, 14-16, 18-15, 10-35)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!