Atlétika
Jankovics Dániel

Kosárlabda: magabiztos győzelem a helyosztó első meccsén a BEAC ellen

Publikálva: 2024.04.30 Frissítve: 2024.04.30 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest 26 ponttal legyőzte az újbudaiakat a 7. helyért zajló párharc nyitómeccsén, hazai pályán.

A Vasas elleni, 2-1-re elveszített párharcot követően a TFSE-MTK Budapest kedd este a hetedik helyért folytatta a rájátszás küzdelmeit a női NB I/A-csoportos kosárlabda-bajnokságban. A mieinkre az a BEAC várt a helyosztón, amelyet az alapszakaszban mindkétszer legyőztünk.

Hegedűs Péter tanítványai nagy iramban kezdték a párharc első, hazai meccsét, ugyanis három perc elteltével már több mint tíz ponttal, 13-2-re elhúztak a lányok. Majd a folytatásban a vendégek is belekezdtek a ponttermelésbe, viszont mindez csak arra volt elegendő, hogy állandósuljon a különbség a két csapat között (22-13). A remek kezdés után sajnos a következő percekben nem tudtunk betalálni, ezt pedig kihasználva a BEAC 11-0-ás szériát produkált, és átvette a vezetést (22-24). Végül Sha Carter törte meg a rossz sorozatot, amely után az első etap 26-27-nél ért véget. A második játékrészben aztán újra inkább együttesünk akarata érvényesült: Szabó Fannival az élen a lányok egymásutánban dobták a kosarakat, minek köszönhetően ismét nálunk volt az előny (41-37). Ugyanakkor a BEAC szorosan tapadt a mieinkre (43-42). A félidő utolsó szakaszában Szabó mellett a Monika Czinano, Dúl Terka, Németh Alma trió is jeleskedett a pontok terén, s ezzel végül kilencpontos fórral mehettünk el a nagyszünetre.

A fordulást követően hasonló mederben folytatódott a mérkőzés, a TFSE-MTK tovább növelte vezetését (66-53). Ebben a periódusban játékosaink sorban dobták a triplákat, így a harmadik felvonás végére lényegében eldőlt a mérkőzés (80-60). Csapatunk végül hat ponttal a negyedik negyedet is megnyerte, és 100-74-es sikert aratott.

A mezőny legeredményesebbjeként Szabó Fanni 23 ponttal zárt.

Folytatás szombat délután a BEAC otthonában, a Gabányi László Sportcsarnokban.

NB I/A-csoport, rájátszás, 7. helyért, első meccs
TFSE-MTK Budapest–E.ON ELTE BEAC 100-74 (26-27, 26-16, 28-17, 20-14)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!