Taekwondo
Salim Omar

Kosárlabda: Kozma Zoé egyre inkább felveszi a másodosztály tempóját

Publikálva: 2021.11.08 Frissítve: 2021.11.08 Kosárlabda női

Klubunk fiatal játékosa a juniorcsapatban mutatott remek produkciója után kiérdemelte a játéklehetőséget a nagyok között is, és néhány hete bemutatkozhatott az NB I/B piros csoportjában.

A 17 éves Kozma Zoé az MTK Budapest junior leány kosárlabdacsapatának legeredményesebb játékosaként hétről hétről szállítja a jobbnál teljesítményeket. A korosztályos bajnokság országos selejtező mérkőzésein 14,1 pontot,  hat lepattanót, 3,2 gólpasszt és 3,8 szerzett labdát átlagolt. Az egyes és kettes poszton bevethető Zoé tehetségére Patai Benjamin, az NB I/B piros csoportjában szereplő csapatunk vezetőedzője is felfigyelt, így ősszel csatlakozhatott az MTK-TFSE keretéhez, mi több a MAFC elleni nyitómeccsen debütálhatott is, majd a Csata ellen már tíz percet töltött a pályán.

– Nem számítottam rá, hogy idén szerephez juthatok a piros csoportban is, ugyanis az idény kezdete előtt, augusztusban ez egyáltalán nem tűnt reálisnak, ekkor még nem vetődött fel ennek a lehetősége, majd szeptemberben Beni (szerk: Patai Benjamin) megkeresett, hogy látja rajtam a fejlődést, és úgy érzi, már megütöm ezt a szintet, próbáljam ki magam közöttük is. Bár némileg váratlanul ért, hálás vagyok, hogy velük edzhetek, és szerephez juthatok a meccseken is. 

Kozma egykoron a Vasasban ismerkedett meg a kosárlabdával, majd 14 éves korában igazolt hozzánk, és immáron a negyedik évadát kezdte meg egyesületünkben.

– Sokkal gyorsabb és összetettebb a játék a felnőttben, mint amihez a saját korosztályomban hozzászoktam. Ez nyilván elsőre meglepett, és alkalmazkodnom kellett ehhez, ami nem volt könnyű, de meccsről meccsre egyre jobban megy. Mentálisan edződnöm kell még kicsit, hogy jobban elhiggyem, képes vagyok megállni a helyem itt is. Nagyon örültem, hogy a Csata ellen már több lehetőséget kaptam, a MAFC elleni meccshez képest ekkor már magabiztosabban mozogtam a pályán. Bízom benne, hogy a következő bajnokikon is szóhoz juthatok.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!