Karate
Sterck Laura

Kosárlabda: kikapott a TFSE-MTK Budapest Pécsen

Publikálva: 2021.12.19 Frissítve: 2021.12.19 Kosárlabda női

Élvonalbeli csapatunk 88-61-re kikapott az NKA Universitas PEAC otthonában.

A nyolcadik helyen álló TFSE-MTK Budapest Pécsre látogatott az NB I/A-csoport 12. fordulójában, ahol csapatunk a bajnoki tabellán harmadik, Európa-kupában szereplő NKA Universitas PEAC ellen lépett pályára.

A mieink kezdték jobban a meccset: Baa Dominika és Theodoreán Alexandra kosaraival villámgyorsan 7-0-ra elhúztak a lányok, ám a házigazdák is hamar felvették a fonalat, így a negyedik perc kezdetén 10-8-ra már a pécsiek vezettek. Sajnos az első negyed további részében sem sikerült igazán megfékezni a mecseki támadásokat, míg a másik oldalon, a pontgyártásban sem tudta tartani a lépést együttesünk, emiatt tíz perc után már tíz fölé nőtt a különbség (29-18).

A rövid szünet jót tett Magyar Bianka tanítványainak, ugyanis a második etapban már sokkal jobban zárt a védekezésünk, miközben – főként Jatavia Tapley révén – ismét beindult a ponttermés. A 15. percben már csak négy pont volt a differencia, amit azonban nem sikerült tovább faragni, ekkor a PEAC is betalált párszor. Végül 43-36-os hazai vezetéssel mehettek el a felek a nagyszünetre.

A fordulást követően ismét Tapley percei következtek, elindult a felzárkózás, és egy triplányi különbségre csökkent a pécsi előny (47-44), viszont a jól alakuló első három percet követően a játékrész további részében gyakorlatileg semmi sem működött. Ezután a játékosaink már nem dobtak több pontot a negyedben, míg a PEAC sorozatban 19-et jegyzett válasz nélkül (66-44).

Ezzel sajnos a mérkőzés érdemi része véget is ért, így a 11 pontig jutó Szeitl Vanessa hiába jelentkezett már a végjátékban hárompontosokkal, a győzelemre már nem maradt esély. A TFSE-MTK 88-61-re kikapott Pécsen.

Csapatunk a vereség után továbbra is a nyolcadik helyen áll a bajnokságban. A következő fordulóban, december 30-án a Ceglédet fogadják a lányok a Városmajorban. 

NKA Universitas PEAC–TFSE-MTK Budapest 88-61 (29-18, 14-18, 23-8, 22-17)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!