Atlétika
Krizsán Xénia

Kosárlabda: kikapott az MTK-TFSE a PINKK-PVSK U23-as együttesének otthonában

Publikálva: 2022.03.20 Frissítve: 2022.03.20 Kosárlabda női

Második csapatunk 88-68-os vereséget szenvedett Pécsen.

Az ötödik helyen álló MTK-TFSE kosárlabdacsapata a harmadik PINKK-PVSK U23-as alakulatához látogatott a másodosztály 20. fordulójában. Patai Benjamin gárdája – a sok hiányzó miatt – mindössze hét játékossal állt ki a mérkőzésre.

A pécsiek kezdtek jobban, a nyitónegyed derekára már 14-8-ra elléptek. A következő percekben a mieinktől Gróf Júlia és Burján Laura is betalált kintről, azonban a különbséget ennek ellenére sem sikerült csökkenteni, a 9. percben már tízpontosra nőtt a házigazdák előnye (26-16), majd Dömötör Petra triplájával hét pontos hátrányban zárult ez a szakasz.

A második etapban folytatódott Dömötör jó szériája, illetve Burján, Gróf és Úr is csatlakozott hozzá a pontgyártásban, minek köszönhetően csapatunk három perccel a vége előtt 38-37-re felzárkózott. Sőt Király Andrea gyors egymásutánban elsüllyesztett két hármasával már a kék-fehérek álltak jobban (43-40). A félidő utolsó perceiben a PINKK játszott jobban, így a nagyszünetben ellenfelünknél volt a minimális fór (46-43).   

A fordulást követően a harmadik negyed elején öt-hat pontos vezetést építettek ki a mecsekiek, amelyet – elsősorban Dömötör és Gróf vezérletével – igyekezett ledolgozni együttesünk, ám a vendéglátók stabilan őrizték azt. Így jutottak el a felek a negyedik negyedig, amely 63-57-es állásnál kezdődhetett.

A zárófelvonásra sajnos kijött a fáradtság a lányokon, hiszen a mieink rövid kispadjával szemben a Pécs 12 játékost is bevetett a találkozón. Az MTK-TFSE végül 25-11-re elbukta ezt a tízpercet, ezzel pedig 88-68-ra kikapott idegenben. A vereséggel csapatunk visszaesett a nyolcadik helyre a tabellán.

Női amatőr NB I Piros csoport, 20. forduló
PINKK-PVSK U23–MTK-TFSE 88-68 (26-19, 20-24, 17-14, 25-11)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!