Tenisz
Babos Tímea

Kosárlabda: kikapott a Vasas Akadémia otthonában a TFSE-MTK (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.12.03 Frissítve: 2022.12.03 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata küzdelmes meccsen négypontos vereséget szenvedett a Vasas Akadémia vendégeként az NB I/A csoport 10. fordulójában.

Három hét válogatott szünet után szombaton ismét bajnoki mérkőzést játszott a TFSE-MTK Budapest női kosárlabdacsapata az NB I/A-csoportban. Magyar Bianka együttese a tabella hatodik helyén álló Vasas Akadémia vendége volt a Vasas Pasaréti Sportcentrumban. A csapatban ott volt a sérüléséből visszatérő Németh Alma és a frissen igazolt Lauren Manis is.

Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, a TFSE-MTK 11-10-es vezetéssel várta a másodikat, amely a hazai gárdának sikerült jobban, de a nagyszünetre jelentős előnyre nem tudott szert tenni a Vasas Akadémia (26-22).

A harmadik felvonásban tíz ponttal is elhúzott a házigazda, ám a TFSE-MTK nagy erőket mozgósítva két pontra visszazárkózott, a negyed pedig 44-39-cel ért véget. Az egyébként sem pontgazdag meccsen a záró játékrészben találtak a felek a legkevesebbszer a gyűrűbe. A küzdelmes hajrában a Vasas Akadémia megtartotta előnyét, a mérkőzés 53-49-es eredménnyel zárult.

A TFSE-MTK-ból Dúl Panka 16 pontot vállalt magára, Manis és Tyaunna Marshall egyaránt 12 pontig jutott. 

Női NB I/A-csoport, alapszakasz, 10. forduló
Vasas Akadémia–TFSE-MTK Budapest 53-49 (10-11, 16-11, 18-17, 9-10)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!