Kézilabda
Poczetnyik Luca

Kosárlabda: kikapott a TFSE-MTK Budapest a Vasas otthonában, felkészülési meccsen

Publikálva: 2022.09.09 Frissítve: 2022.09.09 Kosárlabda női

Csütörtök este Pasaréten vívott edzőmérkőzést a TFSE-MTK Budapest és a Vasas Akadémia együttese. A találkozón a mieink 19 pontos vereséget szenvedtek a házigazdáktól.

A mérkőzés elején kisebb lépéselőnybe került a Vasas Akadémia. Ponterős játékkal már az első szakasz felénél 10-6-ra vezetett a házigazda, tíz perc után pedig 25-19 állt az eredményjelzőn. A második negyedet is hasonlóan pontgazdag játék jellemezte. Kezdetben a Vasas tíz pont közelébe növelte előnyét, majd a félidő végére 46-39-re felzárkózott a TFSE-MTK Budapest csapata.

A harmadik etap elején továbbra is tíz pont környékén mozgott a hazai vezetés. A játékrész második felében tudta növelni a különbséget a pasaréti alakulat. A negyed utolsó öt percét 12-6-ra hozták a piros-kékek, akik ezzel a 19 mezőnykísérletükből 11-et értékesítettek ebben a szakaszban. A zárószakasznak 71-56-ról vágtak neki a csapatok.

A végjátékban a TFSE-MTK nem tudott már közelebb jönni, a Vasas 15-18 pont környékén őrizte előnyét. Végül 87-68-as hazai siker született.

A Vasas Akadémia legeredményesebbje a 21 pontos Katrina Pardee volt, míg a TFSE-MTK-ban Khaalia Hillsman jegyzett 22 pontot.

– Újabb nagyon hasznos mérkőzésen vagyunk túl. Mint, ahogy a PEAC elleni győzelemnek, így ennek a vereségnek sem tulajdonítunk nagyobb jelentőséget. Picit azt ereztem, hogy a légiósaink érkezesével megborult az egyensúly, és az eddig tanultak helyett tőlük vártunk megoldásokat. Két közös edzésen vagyunk túl, ez abszolút normális reakció. Vasárnap reggel indulunk egyhetes összetartásra, amely alatt végre teljes csapattal dolgozhatunk a védőrendszerünkön és a támadó elveinken – nyilatkozta Magyar Bianka, a TFSE-MTK Budapest vezetőedzője.

VASAS AKADÉMIA–TFSE-MTK 87-68 (25-19, 21-20, 25-17, 16-12)
Felkészülési mérkőzés, Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Vasas Akadémia: Papp 12, Szerencsés 6/3, Salamon 12, Tóth 12, Madár E. 18. Csere: Pardee 21/9, Kadár, Van Rijs L., Van Rijs D., Madár K. 6
TFSE-MTK Budapest: Hillsman 22, Pusztai 10, Hegedűs 8, Burján 3, Dúl P. 13/3. Csere: Theodoreán 2, Szeitl, Turi 2, Marshall 2, Király, Dúl T. 6.

(Forrás: wbasket.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!