Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kosárlabda: kikapott a TFSE-MTK Budapest a BKG Szigetszentmiklóstól (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.11.12 Frissítve: 2022.11.12 Kosárlabda női

Hazai pályán nyolcpontos vereséget szenvedett csapatunk.

A tabella kilencedik helyén álló TFSE-MTK Budapest közvetlen riválisát, a tizedik BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós együttesét fogadta szombat este a Városmajorban, az NB I/A-csoport kilencedik játéknapján.

Magyar Bianka tanítványai nyitották jobban a találkozót, Tyaunna Marshall duplája után az ötödik percben 10-6-ra vezettek a lányok. Majd Dúl Panka két sikeres triplája utá18-17-tel ért véget az első negyed. A folytatásban a vendégek vették át az irányítást (18-23), és idővel sajnos egyre csak nőtt a hátrányunk (26-34). Ebben a periódusban elsősorban Pusztai Petra gondoskodott róla, hogy ne legyen még nagyobb a különbség, így 32-40-nél jött a nagyszünet.

Azonban a fordulást követően sem történt változás a játék képében (32-46). Egészen a harmadik felvonás feléig – ekkor Hegedűs Janka, Pusztai Petra és Dúl Panka is betalált gyors egymásutánban (42-48). A negyedik negyed kezdetére is megmaradt a hatpontos különbség (49-55). Marshall 2+1-es akciójával indult a végjáték, ekkor már csak három pont volt közte (52-55). Az utolsó öt perchez érve a Pusztai-Hegedűs-Dúl trió felelt a kék-fehérek pontjaiért, ugyanakkor jó megoldásaik ellenére a hárompontos hátrány még mindig megvolt (61-64). Sajnos a legvégén sem sikerült azt lefaragni, ezzel pedig a TFSE-MTK nyolcpontos vereséget szenvedett hazai pályán. Együttesünk legeredményesebbjeként Pusztai Petra 19 ponttal zárt.

A mérkőzés után a két csapat helyet cserélt a tabellán, a mieink a tizedik helyen állnak, a BKG mögött. Most válogatott szünet következik a bajnokságban, majd december 3-án folytatják a lányok a Vasas elleni, idegenbeli meccsel.

Női NB I/A-csoport, alapszakasz, 9. forduló
TFSE-MTK Budapest–BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós 69-77 (18-17, 14-23, 17-15, 20-22)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!