Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kosárlabda: Kikapott a TFSE-MTK a rájátszás első mérkőzésén a Győrtől

Publikálva: 2021.03.20 Frissítve: 2021.03.21 Kosárlabda női

Női élvonalbeli kosárlabdacsapatunk 93-75-ös vereséget szenvedett az Uni Győr MÉLY-ÚT otthonában, a rájátszás nyitómérkőzésén.

A TFSE-MTK játékosai a Győr vendégeként debütálhattak a női NB I rájátszásában. A két győzelemig tartó negyeddöntő párharc első mérkőzését nagyon rosszul kezdték Magyar Bianka tanítványai. A Rába-partiak hamar kétszámjegyű előnyre tettek szert, a hetedik percre 19–6 állt az eredményjelzőn. Azonban a második játékrészre a kék-fehér színeket képviselő lányok is megérkeztek a mérkőzésbe. Bernáth Réka és Alisia Jenkins remeklésének köszönhetően a 17. percre már csak két pont volt a differencia (38–36).

A nagyszünetre végül az Iványi Dalma vezette győriek mehettek előnnyel (42–38). A félidőt követően folytatódott a szoros küzdelem, sőt mi több, együttesünk a 25. percben a vezetést is átvette Nevena Markovics hárompontosával (50–51). Ám ekkor az alapszakaszt második helyen záró hazaiak 9–0-ás futással megtörték az MTK lendületét.

Az utolsó játékrészre 66–59-es előnnyel fordulhatott a Győr, de a győzelem reménye gyorsan elúszott lányainknak a negyedik negyedben. Magyar Biankáék sajnos elkészültek erejükkel az Európa-kupát is megjárt riválissal szemben. Öt perccel a végső dudaszó előtt már közel húszpontos különbség alakult ki a csapatok között, amellyel végérvényesen eldőlt a párharc nyitótalálkozójának sorsa. Végül 93–75-re maradt alul a TFSE-MTK alakulata.

A negyeddöntő második mérkőzése szerdán következik 19:00 órától hazai parkettán, a Városmajorban.

Magyar Bianka, a TFSE-MTK edzője: – Csak a meccs egyes periódusaiban játszottunk jól, illetve volt, amikor úgy láttam néhány játékoson, mintha feladta volna a mérkőzést, pedig csak pár pont volt a hátrányunk. Szerdán szeretnénk visszavágni, hogy legalább egyszer legyőzzük a győrieket a szezonban.

Iványi Dalma, az Uni Győr edzője: – Jól kezdtünk, aztán a folytatásban feljött a TFSE. Ekkor kicsit bizonytalanabbá váltunk, de aztán a harmadik negyed végétől kijött az, hogy hosszabb a padunk, ezt a tempót jobban bírjuk, így végül megnyertük a meccset, de ez még csak az első felvonás volt. Szerdán ennél is koncentráltabb játékra lesz szükség.

Bernáth Réka, a TFSE-MTK játékosa: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, nem először a szezonban. Ezt ki kell javítanunk, mert sok erőt vesz ki a felzárkózás. Sajnos most is ez történt. Bízom benne, hazai környezetben sikerül egyenlítenünk, hogy egy hét múlva visszatérhessünk Győrbe.

Beatrice Mompremier, az Uni Győr játékosa: – Fókuszáltan kezdtük a találkozót, és akkor sem estünk kétségbe, mikor az ellenfél fordított. Örülök a győzelemnek, és remélem, szerdán, a második meccset is sikerül megnyernünk.

Uni Győr MÉLY-ÚT–TFSE-MTK 93–75 (26–15, 16–23, 24–21, 27–16)
Bernáth Réka 29/12, Alisia Jenkins 15, Nevena Markovics 15/9, Katona Szidónia 6/3, Kovács Vanessza 6, Chanise Jenkins 4, Boros Berta, Herman Aliz, Király Andrea, Németh Alma, Tóth Tímea

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!