Kézilabda
Andróczki Flóra

Férfi kosárlabda: kiesett a Piros csoportból az MTK-Elite Basket

Publikálva: 2021.04.10 Frissítve: 2021.04.11

A Zöld csoportban folytathatja férfi kosárlabdacsapatunk.

A férfi NB I/B Piros csoportjában szereplő MTK-Elite Basket csapata 81-71-es vereséget szenvedett idegenben a TF-BP együttese elleni playout párharc harmadik mérkőzésén, így a következő idénytől a Zöld csoportban folytatják játékosaink. 

A két sikerig tartó ütközet sorsdöntő összecsapásán a hazaiak kezdtek jobban, az első negyed után 25-16-os TF-BP előny állt az eredményjelzőn. A második játékrész közepére öt pontra felzárkóztak Horváth Balázs tanítványai, azonban a félidő utolsó percei az ellenfélnek sikerült jobban, így 43-32-es állással mehettek szünetre a csapatok.

A tízpontos különbség állandósulni látszott a második félidőben is, de az utolsó etapban Jilling László ás Jakab Péter révén utolsó felzárkózási kísérletet tett a kék-fehér alakulat, hat perccel a vége előtt 66-62-re jöttek fel egyesületünk kosarasai.

Az utolsó néhány perc végül a vendéglátóknak sikerült jobban, így 81-71-es győzelemmel lezárták a párharcot. A vereséggel az MTK-Elite Basket kiesett a NB I/B Piros csoportjából, a következő évadot egy osztállyal lejjebb, a Zöldben kezdheti meg.

Horváth Balázs, vezetőedző: Gratulálok a TF csapatának, megérdemelten nyerték meg a párharcot. Az az együttes nyert, amely jobban akarta a győzelmet csapatszinten. Mindent megpróbáltunk, harcoltunk, de nem tudtunk élni a lehetőségekkel. Ez ennyire volt elég. Csapatunk ebben a párharcban a maximumát nyújtotta, ezért nem lehet a kiesés miatt haragudni rájuk. Az egész szezon képét nézve, négy győzelmet összegyűjtve, sajnos ez a realitás. Kívánok minden kosárlabdát szerető embernek sok egészséget és sok sok jó pillanatot ebben a sportágban! Hajrá, magyar kosárlabda!

TF-BP–MTK-Elite Basket 81-71 (25-16, 18-16, 19-22, 19-17) 
Részletes statisztika

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!