Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Kosárlabda: két győzelemmel zártak a kicsik

Publikálva: 2023.04.25 Frissítve: 2023.04.24

Nyolcadik, egyben utolsó fordulójához érkezett a Gyermek-kupa.

Mindkét csapattal találkoztunk ebben az évben már. A keresztúri fiúkkal pont a legutóbbi kiírásban.

Az első meccsen újpesti leánycsapat ellen léptünk pályára. Jól kezdtük a játékot, ami egészen a harmadik negyed közepéig kitartott, ekkor azonban leblokkolt a csapat, és 30-32 is állt az eredményjelzőn, de sikerült megrázni magunkat, végül tizenhárom pontos győzelmet arattunk.

Újpest-MT/B–MTK Budapest 31-44 (4-12, 5-7, fb.: 3-3, 11-8, 8-14)
Tüske Petra 11, Bertalan Réka 8, Pardi Liza 6, Verebély Júlia 6, Székely Zsófia 5, Bánfalvi Dóra 3, Vlcskó Natasa 2, Isaák Enikő 1, Dudás Pálma 1, Naszádos Patrícia 1, Tóth Fruzsina -, Puskás Dóra

A következő találkozót nagy kedvvel vártuk, mivel legutóbb egypontos vereséget szenvedtünk a fiúktól. Az első negyed döntetlenje után parádés második negyed jött a részünkről. Még a harmadik nyolc percet is szépen „lehoztuk”, Juli süllyesztett el utolsó másodperces hárompontos vonalon túli gyönyörű kosarat, viszont U12-es bajnokin minden kosár két pontot ér – sajnos.
 

MTK Budapest–Keresztúri SE 48-47 (12-12, 20-5, fb.: 6-4, 8-9, 2-17)
Tüske Petra 11, Bertalan Réka 5, Pardi Liza 7, Verebély Júlia 15, Székely Zsófia 3, Bánfalvi Dóra -, Vlcskó Natasa -, Isaák Enikő 4, Dudás Pálma -, Naszádos Patrícia -, Tóth Fruzsina 2, Puskás Dóra 1

Utána azonban jött a nagybetűs káosz. Sorra hoztuk a rossz döntéseket megnyugtató előnyünk tudatában, siettünk és két dobott pontot értünk csak el a negyedik negyedben. Az utolsó egy perc burleszkbe illő jelenetei után az ellenfél dobta rá a labdát a győzelemért, azonban az, filmbe illő módon kiperdült a gyűrűből, így sikerült visszavágni a Keresztúri SÉ-nek.

Molnár Róbert, edzői értékelője:
Véget ért a szezon, két győzelemmel sikerült befejezni a megméretéseket. A 2011-es korosztály most kirepül, és augusztustól már a serdülőcsapat tagjaiként kezdik a felkészülést a következő idényre. Tüske Petrát kiemelném egész évben nyújtott jó teljesítménye, vezérszerepe miatt. A csapat többi tagja szintén sokat fejlődött szeptemberhez képest, mindig jó látni ezt. Bízom benne hasonló odaadással megy mindenki tovább a megkezdett úton!

Kosárlabda: két győzelemmel zártak a kicsik

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!