Atlétika
Nemes Rita

Kosárlabda: ismét magabiztosan nyert az MTK-TFSE, ezúttal a DEAC vendégeként

Publikálva: 2023.01.29 Frissítve: 2023.01.29 Kosárlabda női

Második csapatunk sorozatban hatodik sikerét aratta az NB I/B-ben.

A listavezető MTK-TFSE együttese vasárnap délután Debrecenbe látogatott, ahol a hetedik helyezett DEAC otthonában léptek pályára. Hegedűs Péter tanítványai foghíjasan álltak ki a találkozóra, ugyanis az A-csoportos játékosaink közül ezúttal Király Andrea és Dúl Terka sem állt rendelkezésre, illetve Burján Laura bár a lányokkal tartott, pihentette őt vezetőedzőnk.

Ugyan a meccs első kosarait a hazaiak szerezték (1-5), de csapatunk is hamar játékba lendült, és Turi Eszter és Herman Aliz vezérletével villámgyorsan fordítottak a kék-fehérek (9-5). Majd Dömötör Petra is beszállt a pontgyártásba, ennek (is) köszönhetően a négypontos különbség a nyitónegyed végére szintén megmaradt (18-14). A folytatásban továbbra is a Turi, Herman, Dömötör hármas jeleskedett, ami a pontokat illeti (26-18). Vígh Bernadett sikeres büntetői után pedig tízpontos vezetésnél következett a nagyszünet (33-23).

A harmadik felvonás derekára hat pontra faragta le hátrányát a DEAC (40-34), azonban a mieink ekkor sem torpantak meg, tartották magabiztos előnyüket: 47-40-es állásnál rajtolt a negyedik negyed. Vígh és Dömötör révén remekül indult a végjáték (51-40), amelyre a Debrecen nem is tudott reagálni, így a differencia villámgyorsan húsz pontnál járt (62-42). Ezzel meccs érdemi kérdései el is dőltek: az MTK-TFSE végül 74-54-es győzelmet aratott, sorozatban a hatodikat a bajnokságban. A mezőny legeredményesebbjeként Dömötör Petra 23 pontig jutott.

Csapatunk 9/1-es mérleggel továbbra is vezeti a Zöld csoportot.

Női amatőr NB I, Zöld csoport, alapszakasz, 12. forduló
DEAC–MTK-TFSE 54-74 (14-18, 9-15, 17-14, 14-27)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!