Atlétika
Krizsán Xénia

Kosárlabda: idegenbeli siker a 8. fordulóban

Publikálva: 2021.11.23 Frissítve: 2021.11.23 Kosárlabda női

Az MTK-TFSE csapata 84-70-es győzelmet aratott a Sportdarázs-SMAFC otthonában.

Női kosárlabdacsapatunk az amatőr NB I piros csoportjának nyolcadik fordulójában a Sportdarázs-SMAFC otthonába látogatott. Az első negyedben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a periódus végén fokozatosan növeltük a különbséget, és tíz perc után hét pont volt az előnyünk (16-23).

Baa és Burján vezérletével a második felvonásban is kitűnően kosárlabdázott együttesünk, már 18 ponttal is vezettünk, de a negyed vége előtt a hazaiak visszakapaszkodtak, így a félidőben 46-39-re vezettünk.

A nagyszünet után ismét a mi akaratunk érvényesült, harminc perc után megdupláztuk az előnyünket, a negyedik negyedre tizennégy pontra duzzadt a fórunk (50-64).

A hajrában már nem tudott közelebb férkőzni a sportdarázs, végül 84-70-es sikerrel zártuk a fordulót. Burján 21, Baa 16, Boros és Király pedig egyaránt 13 ponttal járult hozzá a győzelemhez.

Patai Benjamin, az MTK-TFSE edzője: – Gratulálok  mindkét csapatnak. Egy nagyon fizikális és taktikailag magas színvonalú meccset játszottunk. Ma nagyon büszke vagyok a lányokra, mert a szokásos küzdés  mellé betársult, hogy ismét tudtunk fejlődni, csapat szinten első sorban játékintelligencia terén. Ez egy csapatsiker volt, a cserepad is egyre több bizalommal él és bebizonyítják, hogy minden edzésen lejönnek és keményen dolgoznak, létszámtól függetlenül. A tovabbiakban még három nagyon kemény mérkőzés vár ránk. Alázattal és kellő koncentrációval kell tovább mennünk.

Női amatőr NB I piros csoport, 8. forduló
Sportdarázs-SMAFC–MTK-TFSE 70-84 (16-23, 23-23, 11-18, 20-20)
statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!