Kézilabda
Szőke Szonja

Kosárlabda: hazai pályán győzte le az Ajkát az MTK-TFSE

Publikálva: 2022.11.16 Frissítve: 2022.11.17

Az MTK-TFSE női kosárlabdacsapata tízpontos sikert aratott az Ajka ellen az NB I/B Zöld csoportjában.

Az NB I/B Zöld csoportjában az ötödik mérkőzését hazai pályán játszotta az MTK-TFSE női kosárlabdacsapata. Az ellenfél az az Ajka volt, amelyik eddigi három meccséből kettőt megnyert, egyet elveszített, így a tabellán is közvetlenül a három győzelemmel és egy vereséggel álló második számú csapatunk mögött helyezkedett el.

A Hegedűs Péter által irányított együttesünk jól kezdett, és öt perc után 13-5 állt az eredményjelzőn, az első negyed pedig 20-14-gyel végződött. A második felvonásban nem záporoztak a pontok, és az MTK-TFSE-nek így nem is sikerült elszakadnia ellenfelétől, amely 2 pontot faragott a hátrányából a nagyszünetre (30-26).

A harmadik negyedet az ajkaiak indították jobban, és először jutottak vezetéshez az összecsapáson, ám a hazai csapat nem engedte el nagyobb különbséggel a vendégeket, visszavette előnyét, és a 16-16-os játékrész után 46-42-vel érkeztek a felek a záró tíz percre.

A negyedik negyedben nem remegtek meg a kezek távolról sem, hiszen Király Andrea és Dúl Terka két-két, míg Herman Aliz egy hárompontossal rukkolt elő, miközben Burján Laura is megszerezte első, értékes pontjait a meccsen. A végén így nem kellett izgulni, az MTK-TFSE tízpontos, 69-59-es sikert könyvelhetett el. A találkozón Király volt a legeredményesebb a 18 pontjával, és Dúl, valamint Herman is 14 ponttal segítette a társait. Az MTK-TFSE tehát az ötödik mérkőzésén a negyedik győzelmének örülhetett az NB I/B Zöld csoportjában.

Női amatőr NB I, Zöld csoport, ötödik forduló
MTK-TFSE–Ajka  69-59 (20-14, 10-12, 16-16, 23-17)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!