Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Kosárlabda: érvényesült a papírforma, kikapott a TFSE-MTK Budapest Sopronban

Publikálva: 2022.01.02 Frissítve: 2022.01.02 Kosárlabda női

Első osztályú együttesünk 88-55-es vereséget szenvedett a bajnoki címvédő pályáján.

A csütörtöki, Cegléd elleni, hazai győzelem után a TFSE-MTK Budapest kosárlabdacsapata a 2022-es esztendő első meccsén, vasárnap este a bajnoki címvédő és jelenlegi éllovas Sopron Baskethez látogatott a 14. fordulóban. A házigazdák százszázalékos mérleggel (13-0) várták a mérkőzést.

A jóval esélyesebb ellenfél otthonában az elején jól tartották magukat a mieink, Baa Dominika szerezte az első kosarat, majd Dúl Panka többször is betatált a nyitónegyed első felében. Fej fej mellett haladtak a csapatok, Szeitl Vanessa triplája után pedig 13-13 volt az állás, hat perc után. Ekkor a soproniak feljebb kapcsoltak mindkét oldalon, így a játékrész végére ötpontos előnyt építettek ki (24-19).

Sajnos a második szakaszban folytatódott ez a tendencia, együttesünk nagyon nehezen találta a tiszta dobóhelyzeteket támadásban, míg védekezésben sem tudták megállítani a jobb erőkből álló házigazdákat, így szépen lassan elléptek a kék-fehérektől. A 16. percben már 15 ponttal (41-26) vezetett a Sopron, és a félidő utolsó perceiben húsz pont fölé nőtt a különbség., 65-41-es állással mehettek a felek a nagyszünetre.

A fordulást követően sikerült megállítani a soproni rohamokat, sokkal jobban védekeztek a lányok, és Theodoreán Alexandra és Dúl Panka kosaraival úgy tűnt, a pontgyártás is elindul, néhány perc alatt 17-re zárkózott csapatunk. Azonban a lendület csak átmenetinek bizonyult, ekkor a vendéglátok is betaláltak párszor, és a harmadik etap végére állandósulni látszott a húsz pont körüli differencia.

A zárónegyed első perceiben Baa és Dúl is eredményes volt, ám a lényegi kérdések eddigre már eldőltek. Ezután a végjátékban sem állt le a Sopron, végül 88-55-re kikapott klubunk alakulata. A TFSE-MTK legjobbjaként Dúl Panka ismét remek meccset zárt, 20 pontot dobott, öt gólpassz és öt lepattanó mellett, de rajta kívül senkinek nem sikerült a kétszámjegyű pontot elérnie.

A vereség után továbbra is a nyolcadik helyen áll az együttesünk.

Női NB I/A-csoport, 14. forduló
Sopron Basket–TFSE-MTK Budapest 88-55 (24-19, 29-10, 12-12, 23-14)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!