Tenisz
Gálfi Dalma

Kosárlabda: elhunyt Bácsalmási Gábor

Publikálva: 2023.05.17 Frissítve: 2023.05.17 Kézilabda

Gábor édesapja a Ronchetti-kupát nyerő BSE női együttesének volt másodedzője.

Nagy veszteség érte a magyar kosárlabda-társadalmat: életének 50. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Bácsalmási Gábor testnevelő tanár, kosárlabdaedző.

Mondhatni „beleszületett” a sportágba, hiszen édesapja, a szinte napra pontosan két és fél éve, 2020 decemberében elhunyt dr. Bácsalmási László az 1983-ban Ronchetti-kupát nyerő BSE női együttesének volt másodedzője.

Gábor nemcsak külsőleg, mentalitásában is hasonlított édesapjára. Tőle is távol állt a hangoskodás, a tanítványokkal való emelt hangnemben, nyomdafestéket nem tűrő módon való kommunikálás. Napjainkban ritka csendes, szerény, alázatos edző távozott közülünk.

Az elmúlt évezred vége felé jó néhány később válogatott kosarassá váló játékos kapta tőle az alapokat. Akik nem jutottak ilyen szintre a kosárlabda pályán, azon tanítványai közül is valamilyen formában sokan a sportág közelében maradtak – akár edzőként, sportvezetőként, technikai vezetőként.

Bácsalmási Gábor nyaranta rendkívül színvonalas egyéni képző táborokat tartott, amelyeken volt válogatott tanítványai is gyakran részt vettek. Már javában szervezte az idei nyári tábort… július 30-án lett volna 50 éves – írja az MKOSZ honlapja.

Őszinte részvétünk.

Kosárlabda: elhunyt Bácsalmási Gábor

Forrás: bb1.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!