Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: egy sima, egy szoros győzelem az U11-es bajnokság legutóbbi fordulójában

Publikálva: 2023.04.04 Frissítve: 2023.04.03 Kosárlabda női

Nagyjából egy hónapnyi szünet után a hetedik fordulóval folytatódott a Kenguru-kupa, a mieink pedig két sikerrel abszolválták ezt a kört.

Utolsó előtti, hetedik fordulójához érkezett a Kenguru-kupa – leánycsapat ellen kezdtük első mérkőzésünket. Már az első negyedben is látszott, hogy jobban, ügyesebben mozgunk, mint ellenfelünk, a BEAC Teleki együttese, de ez még pontokban nem mutatkozott meg. A második tíz percben viszont ellentmondást nem tűrően kosárlabdáztunk. Keményen védekeztünk, ebből rengeteg labdát szereztünk, melyeket pontokra váltottunk. Végig kitartott a lendület, lelkesek voltak a lányok, hajtotta őket, hogy megszerezzük idei első győzelmünket. Éppen ezért nagy volt az öröm a lefújást követően.

MTK Budapest–BEAC Teleki 48-17 (4-0, 17-0, fb.: 5-5, 6-12, 16-0)

Verebély Júlia 17, Papp Borbála 9, Várkonyi Tamara 6, Molnár Manka 4, Czibik Alma 4, Patassy Hanga 3, Nemes Villő 1, Huszák Nóra 1, Zafeiris Johanna 1, Gálik Liza 2,

Tizenöt perc pihenő után az óbudai fiúk álltak már velünk szemben. A Kaszás Minik játékosai gyorsabban, célratörőbben kosárlabdáztak, mint a BEAC Teleki, az első félidőben csak futottunk az eredmény után. Látszott, hogy szeretnénk ezt a meccset is megnyerni, viszont akadtak technikai hibák, amelyek visszavetették a mieinket. Az utolsó negyed első perceiben azonban pár akciót követően utolértük a Kaszásokat, és sikerült a vezetést is átvenni. Egy perc volt vissza, rengetegszer változott a labdabirtoklás, de a lányok fantasztikusan védekeztek, és megszerezték második győzelmüket is.

Kaszás Minik–MTK Budapest 23-25 (6-1, 6-7, fb.: 4-5, 6-3, 1-9)    

Verebély Júlia 14, Papp Borbála 3, Várkonyi Tamara 3, Molnár Manka 1, Czibik Alma 1, Patassy Hanga 1, Nemes Villő -, Huszák Nóra -, Zafeiris Johanna 2, Gálik Liza -,

Gratulálunk a gyerekeknek! Rendkívül célratörően és nagy elánnal kosaraztak mindkét mérkőzésen. Mindenki hozzátett valamivel a sikerekhez. Verebély Juli személyében megvolt a vezér, aki a vállára veszi a csapatot a nehéz periódusokban. Szép volt lányok!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!