Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Kosárlabda: Dúl Pankával a soraiban kezdi meg a válogatott az Eb-felkészülést

Publikálva: 2023.04.28 Frissítve: 2023.04.28 Kosárlabda női

A TFSE-MTK Budapest 22 éves kiválósága, Dúl Panka is meghívót kapott Székely Norbert szövetségi kapitány 21 fős, a nyári Eb-re készülő bő keretébe.

Május 1-jén, hétfőn, Székesfehérváron, a Magyar Kosárlabda-szövetség edzőközpontjában megkezdi a felkészülést a felnőtt női kosárlabda-válogatott a június 15-én rajtoló Európa-bajnokságra. Kezdetben a bajnoki szezonban kevesebbet játszókkal dolgozik a stáb – írja a wbasket.hu.

– A fiatalokkal, illetve azokkal a játékosokkal kezdjük meg a munkát, akik az évad közben kisebb terhelést kaptak, akár kevesebb mérkőzést is játszottak. Ennek megfelelően frissebbnek, pihentebbnek tűnnek – mondta a szakportálnak Székely Norbert szövetségi kapitány, aki mások mellett a TFSE-MTK Budapest játékosát, Dúl Pankát is meghívta az edzőtáborba.

Bízunk benne, hogy egészséges versenyhelyzet alakul ki – folytatta a szakvezető. – Próbáljuk a játékosokat az előttünk álló héten letesztelni. Képet kell kapnunk arról, hogyan állnak a lányok, illetve szeretnénk látni, hogy ki az, akinek lehet esélye a keretbe kerülésre. A legfontosabb, és ezt mindenképpen szeretném kiemelni: aki most elkezdi velünk a munkát, közülük mindenki előtt nyitott az ajtó, hogy a szűkített keretbe is beverekedje magát.

A bajnoki élvonal küzdelmei április 23-án fejeződtek be. A legnagyobb terhelést kapó, rutinosabb kerettagok később kapcsolódnak be a munkába.

– Az évad során többet foglalkoztatott játékosok május 10-én csatlakoznak, de addig is nagyon fontos dolgokat fogunk megnézni az Európa-bajnokságra tervezett taktikai repertoárból. Az első héten kizárólag edzések lesznek. A másodikon már mérkőzéseket is tervezünk. Május 16-án és 17-én Szlovéniába utazunk, ahol a házigazdákkal vívunk két mérkőzést – vázolta a programot Székely Norbert.

Mint ismert, az izraeli-szlovén közös rendezésű kontinenstornán a magyar válogatott a D-csoportban szerepel – Szlovákia, Törökország és Szerbia lesz a csoportellenfél Ljubljanában.

A mieink június 15-én, csütörtökön 12 óra 15 perctől északi szomszédunk ellen kezdik meg a kontinenstornát, majd másnap a törökök következnek, ugyanígy 12 óra 15 perces kezdéssel. Egy szünnap után, vasárnap 15 órától a címvédő szerbek ellen lépnek pályára a magyar lányok.

A magyar válogatott 21 fős, bő kerete:
Aho Nina, Cyesha Goree, Dombai Réka, Dubei Debóra (csapatkapitány), DÚL PANKA, Határ Bernadett, Horváth Bernadett, Juhász Dorka, Kányási Veronika, Kiss Angelika, Kiss Virág, Lelik Réka, Madár Eszter, Mérész Beatrix, Miklós Melinda, Ruff-Nagy Dóra, Studer Ágnes, Tóth Franka, Török Ági, Varga Alíz, Wentzel Nóra.

(Képek forrása: MKOSZ; Hegedüs Gábor)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!