Atlétika
Szabó Beatrix

Kosárlabda: drámai csatában alulmaradtunk a Vasas ellen, a 7. helyért folytatják a lányok

Publikálva: 2024.04.27 Frissítve: 2024.04.27 Kosárlabda női

Dupla hosszabbításos, maratoni mérkőzés végén a TFSE-MTK Budapest öt ponttal alulmaradt a harmadik meccsen a Vasassal szemben, így a mieink a hetedik helyért folytatják az NB I/A-csoport rájátszásában.

Miután szerdán csapatunk remek játékkal – idegenben – kiegyenlítette a párharcot, szombat este hazai környezetben jöhetett a mindent eldöntő, harmadik találkozó a Vasas Akadémia ellen.

TFSE-MTK Budapest nagy lendülettel, kiválóan kezdte a meccset: Monika Czinano vezérletével az ötödik percben már 12-4-re vezettek a lányok, majd Szabó Fanni sikeres középtávolija után már 12-nél járt az előnyünk (18-6). A nyitónegyed utolsó szakaszában a pasarétiek is feljavultak, és a különbséget lefaragták a felére (22-16). A második játékrész nem indult jól, ugyanis ellenfelünk sorozatban hét pontot dobva átvette a vezetést (22-23), mígnem Dúl Terka triplája törte meg a rossz szériát (25-23). A negyed második felében aztán újra lendületbe jöttek Hegedűs Péter tanítványai, és hét ponttal ismét elléptek (34-27). A nagyszünetben 34-29 állt az eredményjelzőn.

A fordulást követően előbb sikerült stabilizálni a hat-hét pontos vezetésünket (37-31), majd Dúl Terka villámgyorsan két újabb hármast behintett, így a fórunk ismét elérte a kétszámjegyűt (43-33). Ezután Sha Carter vette át a stafétabotot, ami a pontgyártást illeti, és vele az élen a harmadik felvonás végére 53-37-re elhúztunk.

A negyedik negyed eleje a Vasasnak alakult jobban, és tíz pontra zárkóztak fel a vendégek (55-45). Ezután pedig öt perccel a vége előtt hatra olvadt az előnyünk (57-51). Ebben a periódusban Szabó Fanni igyekezett pontjaival kirángatni csapatunkat a hullámvölgyből (62-54). Az utolsó két percnek 66-59-es előnyről vághattunk neki, viszont amíg a mieink ezt követően már csak három pontot dobtak, addig a másik oldalon Jacaira Allen a legvégén sajnos ellenállhatatlannak bizonyult, és 69-69-nél kiegyenlítette a találkozót. Jöhetett a hosszabbítás.

Az extra öt percben nem tudtak dűlőre jutni a felek, tehát következhetett a második hosszabbítás, amelyet végül a Vasas bírt jobban idegekkel, és 89-84-re megnyerte az összecsapást.

A mieink legjobbjaként Szabó Fani 19 ponttal ponttal zárt.

A TFSE-MTK a 7. helyért folytatja a rájátszást, a BEAC lesz az ellenfelünk a helyosztón.

Női NB I/A-csoport, rájátszás, 5-8. helyért zajló helyosztók, első forduló, harmadik meccs
TFSE-MTK Budapest–Vasas Akadémia 84-89 kétszeri hosszabbítás után (22-16, 12-13, 19-8, 16-32, 15-20)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!