Kézilabda
Kekezovity Anna

Kosárlabda: Burján Laura az élvonal kapujába érkezett

Publikálva: 2021.04.06 Frissítve: 2021.04.06 Kosárlabda női

Hamarosan a 19 éves Burján Laurával bővülhet a TFSE-MTK női élvonalbeli kosárlabdacsapatának a kerete.

Meccsről meccsre bizonyít a női amatőr NB I Piros csoportjában az MTK-TFSE 19 éves játékosa, Burján Laura, aki ha így folytatja, nemsokára klubunk A-csoportos együttesében is megkaphatja a lehetőséget.

– A csapatunk elsősorban egyetemistákra épít, az egyesületen belül pedig a Piros csoportosok állnak a legközelebb ahhoz, hogy beépüljenek az első számú együttesbe – mondta Magyar Bianka, a jelenleg az élvonalbeli rájátszás 5-6. helyéért, egyben az Európa-kupa-indulásért párharcban álló TFSE-MTK Budapest vezetőedzője. – A fiatalok közül, jelen állás szerint Burján Laurának kínálkozhat esély a szintlépésre. Úgy tervezzük, hogy a következő szezont már vele kezdjük el augusztusban. De minden Piros csoportos játékosnak az kell legyen a célja, hogy egyszer majd az A-csoportos együttesben szerepeljen.

Burján Laura tavaly szeptemberben a Kecskemét gárdájától érkezett a klubunkba.

– Nagyon jól érzem magam az MTK-ban. Egyrészt az egyetem miatt jöttem a fővárosba, másrészt szerettem volna minél magasabb szinten játszani. Az MTK-ban minden számomra fontos dolgot megtaláltam. A fejlődésem biztosított és folyamatosnak tűnik. Az elmúlt hónapok során talán a védekezésben léptem előre a legtöbbet. Mentálisan és fizikálisan is sokat kell még javulnom, de azért dolgozom, hogy amin szükséges, azon tudjak változtatni, és minél hamarabb az első osztályban játszhassak.

Bár Laura a védekezését emelte ki, azért a támadás sem megy neki rosszul. Év elején a Baja otthonában 84–76-ra megnyert bajnoki találkozón például 24 ponttal segítette a csapatunkat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!