Kézilabda
Andróczki Flóra

Kosárlabda: bejutott a Hepp-kupa döntőjébe az MTK-TFSE

Publikálva: 2023.02.11 Frissítve: 2023.02.11 Kosárlabda női

Szinte végig vezetve az elődöntőben, csapatunk végül hétpontos sikert aratott a Csata DSE ellen, és biztosan ott lesz a Hepp-kupa vasárnapi fináléjában.

Az elődöntőkkel szombat délután megkezdődött a Hepp-kupa négyes döntője. A döntőbe jutásért zajló első meccsen az MTK-TFSE csapata a Csata DSÉ-vel találkozott a Gabányi László Sportcsarnokban.

Herman Alíz triplájával Hegedűs Péter együttese szerezte meg a mérkőzés első kosarát (3-0), majd a lányok hasonlóan jól folytatták: a negyedik percben már 11-2-re vezettek. A következő periódusban állandósulni látszott a tíz pont körüli különbség (15-5). Elsősorban Dúl Terka és Burján Laura felelt csapatunk pontterméséért az első negyedben, amely 20-12-es állással ért véget. Dúl újabb kosara nyitotta a második etapot, a játékrész derekán pedig már 17 ponttal vezetett az MTK-TFSE (29-12). Ezután viszont igencsak alábbhagyott a mieink lendülete: a Csata 12-2-es sorozatot produkált, és hét pontra faragta hátrányát (24-31). A félidő végén ismét Dúl Terka jeleskedett a pontok terén – 37-28-nál pedig jöhetett a nagyszünet.

A fordulást követően a mieink sajnos kifejezetten rosszul kezdtek, amelyet az ellenfél ki is használt: 9-0-ás szériával kiegyenlített (37-37). A harmadik felvonás hatodik percében Turi Eszter törte meg a „kosárcsendet”, aztán Kenyeres Anett sikeres közelijével öt pontra nőtt előnyünk (42-37). Majd Kenyeres folytatta remeklését, és a negyed lezárásaként triplából is eredményes volt, így 49-42-nél kezdődhetett meg a záró tíz perc. A Csata bár keményen próbálkozott a felzárkózással, az MTK-TFSE rendre visszaverte ezeket a kísérleteket, és Dúl Terka újabb hármasával ismét tíz pont lett a fórunk (56-46). A végjátékban mindkét csapat sokat hibázott támadásban, emiatt hosszú percekig 58-49-es állás szerepelt az eredményjelzőn, ugyanakkor a magabiztos vezetés tudatában ez egyértelműen Hegedűs Péter tanítványainak kedvezett. A Csata szakította meg a pont nélküli perceket, amelyre viszont Herman Aliz azonnal válaszolt (60-51). A legvégén csapatunk sikere már nem forgott igazán veszélyben, ezzel a lányok végül 60-53-as győzelmet arattak az elődöntőben. A mieink legeredményesebbjeként Dúl Terka 17 pontig jutott.

A vasárnapi döntőben az MTK-TFSE a BEAC Újbuda–NKA Universitas PEAC II. párharc győztesével találkozik.

Női Hepp-kupa, elődöntő
Csata DSE–MTK-TFSE 53-60 (12-20, 16-17, 14-12, 11-11)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!