Tenisz
Fucsovics Márton

Kosárlabda: Baa Dominika hosszú időre kidőlt, Süle Krisztina visszatér a TFSE-MTK-hoz (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2022.01.08 Frissítve: 2022.01.07 Kosárlabda női

Fiatal tehetségünk, Baa Dominika súlyos térdsérülést szenvedett a vasárnapi, Sopron Basket elleni mérkőzésen, amikor szerencsétlenül ütközött a hazaiak játékosával, Gabrielle Williams-szel. A sérülések miatti szükséghelyzetben korábbi csapatkapitányunk, Süle Krisztina lesz az együttes segítségére.

A 17 éves nyári igazolásunknak, Baa Dominikának elszakadt a keresztszalagja a térdében, emiatt sajnálatosan hosszú időre kidőlt. A TFSE-MTK Budapest és a Testnevelési Egyetem minden feltételt biztosít Dominika mielőbbi felépüléséhez. Rehabilitációját a legjobb szakemberekkel tervezzük, így bízunk abban, hogy gyógyulási folyamata gördülékenyen mehet végbe – számolt be a történtekről a tfse.sport.hu.

Fiatal játékosunk kiesésével tehát ismét megfogyatkozott a keretünk. (Az elmúlt fordulókban Chanise Jenkins és Burján Laura sem állt Magyar Bianka vezetőedzőnk rendelkezésére.) A bajnokság jelenlegi ritmusában különösen fontos a megfelelő rotáció, ennek érdekében csapatunk megvizsgálta a keret bővítésének esetleges lehetőségeit.

A TFSE-MTK Budapest nem akar további idegenlégiósokat igazolni, emellett a csapat gerincét képező magyar egyetemista tehetségek számát sem tudjuk növelni szezon közben.

Ebben a helyzetben klubunk történetének egyik ikonikus alakja jelentheti a megoldást. Olyan játékosra van szükségünk, aki alázatával, stabilitásával, rutinjával és kiemelkedő edzésmunkájával hamar segítségünkre lehet.

Szerencsénkre korábbi csapatkapitányunk, a 2019/2020-as évadban rengeteg boldog pillanatot okozó Süle Krisztina hezitálás nélkül rendelkezésünkre állt, és a következő, PINKK Pécsi 424 elleni bajnoki mérkőzésen már a parketten segítheti csapatunkat. Elszántságáról tesz tanúbizonyságot, hogy a héten már edzésbe állt és teljes erőbedobással készül a lányokkal.

Süle Krisztina 2020 tavaszán jelentette be visszavonulását, olyan szezont követően, melynek nem volt rendes lezárása a koronavírus-járvány által okozott rendkívüli helyzet következtében.

Statisztikái a 2019-2020-as bajnoki kiírásban:
Pont: 9,6 / meccs
Lepattanó: 2,9 / meccs
Assziszt: 2,6 / meccs
VAL: 10,4 / meccs

Sikeres visszatérést kívánunk! Ezúton is köszönjük, hogy segítségünkre vagy!

(A kiemelt képek forrása: Rébay Viktor, Hegedüs Gábor)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!