Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Kosárlabda: Baa Dominika megérett a felnőttélvonalra (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.07.23 Frissítve: 2021.07.23 Kosárlabda női

A női NB I/A-csoportos kosárlabdacsapatunk új igazolása, a Nagykanizsáról érkező 16 éves Baa Dominika a TFSE honlapján adott interjút arról, miért választotta klubunkat.

A TFSE-MTK Budapest csapatának újonnan szerződtetett fiatal kosasarasa, a mindössze 16 éves Baa Dominika az elmúlt évadokban több statisztikai mutatóban is kimagasló teljesítményt nyújtott, és többször is szerepelt a korosztályos válogatottakban. Amellett, hogy korábbi csapatában, a Kanizsai Vadmacskák SE-ben alapembernek számított, az előző bajnokságban az egész mezőnyből is kiemelkedett, hiszen 28,25-ös meccsenkénti pontátlagával messze a legjobbnak bizonyult az NB I/B Piros Csoportban. A játékos a TFSE honlapján nyilatkozott az átigazolás hátteréről, illetve a várakozásairól.

– Egy korábbi interjúban említetted, hogy nem zárkózol el a váltás lehetőségétől. Gondoltad volna, hogy ilyen fiatalon már egy NB I/A-csoportos csapathoz fogsz kerülni? Kérlek, meséld el nekünk, hogyan kerültél a TFSE-hez!
– Igen, foglalkoztam a váltás gondolatával, és szerettem volna, mindenképpen egy élvonalbeli csapathoz kerülni. Egy amatőr bajnoki mérkőzés után Hegedűs Péterrel beszélgettünk a jövőbeni lehetőségekről, majd a TF-en tett látogatásom megerősített abban, hogy itt kell folytatnom a pályafutásomat.

– Középiskolai tanulmányaid még aktívan tartanak, így felmerül a kérdés: miként fognak alakulni most, hogy átköltözöl Budapestre? Sikerült már megtalálni a megfelelő iskolát? Van esetleg terved a jövőre nézve (egyetem)?
– Tanulmányaimat a Testnevelési Egyetem Gyakorló Gimnáziumban fogom folytatni. A gimnázium elvégzése után a Testnevelési Egyetem hallgatója szeretnék lenni.

– Mi az, amiért a leghálásabb vagy nevelőegyesületednek, illetve korábbi edzőidnek?
– Hálás vagyok, amiért megismertették és megszerettették velem a kosárlabdát. Sokat tanultam tőlük, sok szép emlék köt hozzájuk.

– Követted a TFSE-MTK elmúlt két élvonalbeli szezonját? Mi a véleményed csapatunkról? Esetleg van olyan emléked, amikor tudatosult benned, hogy nálunk szeretnél játszani egy napon?
– Az elmúlt szezont aktívan követtem, tetszett a csapat harcossága és egysége. Nagyon várom már a közös munkát, és remélem, minél jobb eredményeket tudunk elérni együtt.

– Elsősorban mely területeken szeretnél fejlődni az előttünk álló idényben?
– Úgy gondolom, nagyon sokat kell fejlődnöm még védekezésben és támadásban is, hogy NB I/A-s szintű kosaras legyek. Szerencsém van, mert a TFSE-MTK-nál minden feltétel adva van ehhez.

– Jelenleg még utánpótláskorú vagy, és többször is játszottál a magyar válogatottban. Milyen céljaid vannak kosárlabdában?
– Minél jobb eredményeket szeretnék elérni. Továbbra is szeretnék a korosztályos magyar válogatott tagja lenni, és csapatom meghatározó játékosává válni.

(Kiemelt képek forrása: sbkjunior.sk, tfse.sport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!