Atlétika
Krizsán Xénia

Kosárlabda: az MTK-TFSE sima hazai győzelemmel zárta a szezont (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.05.29 Frissítve: 2022.05.29 Kosárlabda női

Második csapatunk 25 pontos sikert aratott az UNI-Győr SZESE együttese ellen a Városmajorban, és a hatodik helyen végzett az NB I/B Piros csoportjában.

Az MTK-TFSE csapata a hetedik helyről várhatta a másodosztályú bajnokság utolsó, 30. fordulóját, amelyben az UNI-Győr SZESE alakulatát fogadta hazai pályán.

A mieink kezdték jobban a meccset: Vígh Bernadett és Gróf Júlia kosarai után a második percben már 7-2-re vezettek a lányok. Majd Király Andrea és Boros Dorka is beszállt a pontgyártásba (13-6), és Dömötör Petra triplája után 16-8-ra ellépett együttesünk. Gróf sikeres középtávoliját követően 22-13-mal ért véget a nyitónegyed.

A második etap elején hasonló mederben zajlott a mérkőzés: Burján Laura kétszer, míg Kenyeres Anett egyszer talált be kintről rövid időn belül (31-15). Kenyeres újabb hárompontosával pedig már húsz pont volt a különbség (37-17). A következő periódusban állandósulni látszott a kék-fehérek nagy előnye – Vígh duplája zárta az első félidőt (51-28). 

A nagyszünet után folytatódott játékosaink remek estéje a távoli zónából: Úr Boglárka, Gróf Júlia, Dömötör Petra, illetve Király Andrea is bedobott egy-egy hármast, amelynek köszönhetően magabiztos hazai fórral indulhatott a zárószakasz (69-48). Ezzel már a végjáték előtt eldőltek a lényegi kérdések, csapatunk végül 94-69-re diadalmaskodott. A mieink legeredményesebb játékosaként Úr Boglárka 18 pontig jutott.

A győzelemmel az MTK-TFSE a hatodik helyen végzett az NB I/B Piros csoporjátban.

Női Amatőr NB I Piros csoport, 30. forduló
MTK-TFSE–UNI-Győr SZESE 94-69 (22-13, 29-15, 18-20, 25-21)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!