Atlétika
Jankovics Dániel

Kosárlabda: az MTK-TFSE sikerszériájának nyomában Hegedűs Péterrel

Publikálva: 2021.04.30 Frissítve: 2021.04.30 Kosárlabda női

Klubunk másodvonalbeli együttese zsinórban nyolc mérkőzést nyert, a hétvégén pedig az éllovas, BKG Príma Akadémia elleni rangadó következik.

Egyesületünk második csapata, az MTK-TFSE február óta nem talált legyőzőre a női NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban. Azóta zsinórban nyolc meccset nyertek a lányok, és egészen a tabella második helyére ugrottak. Jelenleg csak azért harmadikok, mivel egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a PINKK-PVSK U23-as alakulata, viszont az egymás elleni mérleg a mi együttesünk mellett szól.

A győzelmi széria alatt a kék-fehér gárda a közvetlen riválisok közül az Ajkát, a Csatát, a Szekszárdot és a PINKK-et is felülmúlta. A siker titkáról a vezetőedzőt, Hegedűs Pétert kérdeztük.

– A csapategység a remek forma elsődleges oka. Rendkívül összetartó közösséget alkotnak a lányok a pályán, és azon kívül is. Nincsenek igazi „sztárjátékosaink”, és ezt egységesen, kollektív kosárlabdával tudjuk kompenzálni. – magyarázta a tréner. – Ennek ékes bizonyítéka, hogy tíz játékosunk is négy és nyolc pont között átlagol mérkőzésenként. Minden meccsen más és más ember lép elő vezérszerepbe, úgy hiszem ez a kiegyensúlyozottság és az egymásért tenni akarás a sikerünk legfőbb kulcsa. Remélhetőleg, ez a kiváló sorozat kitart a szezon végéig.

A hétvégén nem lesz könnyű dolga csapatunknak, ha meg szeretné őrizni a sorozatot, hiszen a lányok az egész évad (25 mérkőzés) alatt veretlen BKG Príma Akadémia otthonába látogatnak.

– Tisztában vagyunk vele, hogy milyen komoly játékerőt képvisel a BKG, hiszen immáron két éve nem tudta senki megverni őket. Képzett játékosokból állnak, és jó edző áll mögöttük, ugyanakkor semmiképpen sem feltartott kezekkel megyünk föl a pályára. Kielemeztük őket, és igyekszünk kiaknázni azokat a pontokat, ahol sebezhetők. Teher nélkül, felszabadultan szeretnénk a legjobb teljesítményünket nyújtani ellenük.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!