Kézilabda
Poczetnyik Luca

Kosárlabda: az MTK-TFSE magabiztosan nyerte a rangadót a másodosztályban

Publikálva: 2023.04.10 Frissítve: 2023.04.10 Kosárlabda női

A forduló előtti éllovas MAFC legyőzésével csapatunk átvette a vezetést az NB I/B rájátszásában.

A tabella második helyén álló MTK-TFSE (3/0) hétfő este a listavezető MAFC-ot (4/0) fogadta a Városmajorban, a másodosztályú bajnokság rájátszásának harmadik fordulójában. Hegedűs Péter tanítványai jól kezdték a találkozót: az első negyed közepén 12-6-ra vezettek. Ezt viszont a vendégek percei követték, sorozatban kilenc pontot dobva fordítottak (12-15). A játékrész legvégén azonban újra a mieink irányítottak, így Baa Dominika faulttal együtt bedobott dupláját követően 19-15-ös hazai előnynél rajtolt a második szakasz. A folytatásban a kék-fehérek stabilizálni tudták a különbséget (28-22), ráadásul a nagyszünet előtti utolsó percekben Burján Laura két triplát is bedobott, minek köszönhetően a vezetésünk ekkor már tíz felett járt (37-26).

Burjánnal az élen az MTK-TFSE a harmadik felvonásban is remekelt (48-32). A negyed második felében aztán Turi Eszter és Kenyeres Anett szintén kivette a részét a pontgyártásból, ezzel már elérte a húsz pontot a fórunk (54-33). A lányok kiválóan őrizték az előnyt a végjátékban, nem forgott veszélyben a győzelem: csapatunk 73-58-ra nyert – hazai pályán – a MAFC ellen. A mieink legjobbjaként Burján Laura 13 pontig jutott.

Ezzel a sikerrel már csak az MTK-TFSE maradt veretlen a másodosztály rájátszásában, és 4/0-ás mérleggel vezeti a tabellát.

Női Amatőr NB I, rájátszás, harmadik forduló
MTK-TFSE–MAFC 73-58 (19-15, 18-11, 20-13, 16-19)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!