Atlétika
Jankovics Dániel

Kosárlabda: az MTK-TFSE kiütéses különbséggel nyert Szolnokon, a női amatőr NB I Zöld csoportjában

Publikálva: 2022.10.19 Frissítve: 2022.10.19 Kosárlabda női

Második csapatunk 127 (!) ponttal győzött a Szolnok otthonában, a másodosztályú bajnokságban.

Az MTK-TFSE kosárlabdacsapata a Szolnoki MÁV Sportegyesület alakulatához látogatott az NB I/B Zöld csoportjának második fordulójában. Hegedűs Péter tanítványai az első meccsen simán verték a Kecskemétet, míg a vendéglátók a nyitókörben kikaptak Debrecenben.

Esélyeshez méltóan nagyon jól kezdett együttesünk: Király Andrea és Burján Laura vezérletével négy perc után 15-4-re elhúztak a lányok. Majd hasonló fölényben folytatták a mieink, többek között Vígh Bernadett és Kenyeres Anett is beszállt a pontgyártásba, így az első negyed végén 35-12 állt az eredményjelzőn. A második tíz percben még inkább „felborult a pálya”: Burján, Király és Vígh mellett már Turi Eszter és Úr Boglárka is szórta a pontokat, minek köszönhetően a kék-fehérek meg sem álltak negyvenig ebben az etapban, miközben viszont egyetlen pontot sem engedtek ellenfelüknek (40-0), ezzel a nagyszünetben 75-12-re vezetett csapatunk.

A játékkép a második félidőben sem változott meg: a Hegedűs-alakulatból egyre többen elérték a kétszámjegyű pontot (végül mind a tíz játékosunk tíz felett zárt), míg a második oldalon összesen hat pontot kaptak a harmadik felvonásban – az osztálykülönbséget jól tükrözi, hogy a zárószakasz előtt majdnem 100 (!) pont volt a differencia (18-117). A negyedik negyed már csak formalitásnak bizonyult, az MTK-TFSE végül 159-32-re nyert Szolnokon. Legeredményesebb játékosunkként Turi Eszter és Vígh Bernadett egyaránt 21 ponttal végzett.

Ha még egy pontot szerzünk, akkor ötször annyi pontunk van, mint a hazaiaknak.

Női amatőr NB I, Zöld csoport, második forduló
Szolnoki MÁV Sportegyesület–MTK-TFSE 32-159 (12-35, 0-40, 6-42, 14-42)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!