Taekwondo
Salim Sharif

Kosárlabda: az MTK-TFSE kiütötte a DVTK U23-as együttesét

Publikálva: 2021.12.05 Frissítve: 2021.12.06 Kosárlabda női

Második csapatunk 107-35-re nyert Miskolcon az NB I/B piros csoportjában.

A hatmeccses győzelmi széria után az MTK-TFSE a tabella 13. helyén álló DVTK U23-as alakulatához látogatott a másodosztályú kosárlabda-bajnokság 10. fordulójában, a miskolci a Generali Arénába.

Patai Benjamin tanítványai – a remek formát alátámasztva – kiválóan kezdték a mérkőzést. Az első negyedben parádés támadójátékkal rukkoltak elő, 30 pont fölött fejezték be a játékrészt, miközben a különbség már ekkor húsz pont volt a felek között (32-12).

A következő etapban továbbra is a mieink domináltak: a 31 pontig jutó Baa Dominika, illetve a 21 pontos Gróf Júlia vezérletével a félidőben már 54-19-es vendégvezetés állt az eredményjelzőn.

Ezt követően a második félidő csupán formalitásnak bizonyult, ám a kék-fehérek játékkedve ekkor sem hagyott alább. Az utolsó két negyedet szintén nagy differenciával nyerte meg az MTK-TFSE, így 107-35-ös végeredmény született. A kiütéses sikerrel játékosaink sorozatban a hetedik meccsüket nyerték.

Játékosaink 46.1, a hazaiak 30 százalékos hatékonysággal dobtak.

A lányok szorosan követik a tabella éllovasát, a Csatát a bajnokság második helyén.

Patai Benjamin, az MTK-TFSE vezetőedzője: – Nagyon örülök a győzelemnek. Ismét mindenki fontos szerepet játszott a közös sikerben. Nehéz idegenbe utazni, de eddig sikeresen teljesítettük a messzebb utakat. Ez a jó mentális felkészültségnek köszönhető. A következő mérkőzés is idegenben van. A szünet előtti utolsó bajnoki. Szeretnénk, ha az idei formánk azon a meccsen érné el a legfelsőbb szintet.

DVTK U23–MTK-TFSE 35-107 (12-32, 7-22, 7-25, 9-28)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!