Atlétika
Nagy Marcell

Kosárlabda: az MTK-TFSE kiütéses győzelemmel kezdett az NB I/B Zöld csoportjában (GALÉRIA)

Publikálva: 2022.10.09 Frissítve: 2022.10.09 Kosárlabda női

Csapatunk 65 pontos különbséggel verte – hazai pályán – a Kecskemétet, a másodosztály nyitófordulójában.

A Hegedűs Péter vezette MTK-TFSE együttese az első játéknapon a Kecskeméti KC alakulatát fogadta a Városmajorban, az újjászervezett női amatőr NB I-es kosárlabda-bajnokság Zöld csoportjában.

Bár a meccs első pontjait a vendégek szerezték (0-3), a mieink is hamar belelendültek, és Herman Alizzal az élen 10-5-ra már nálunk volt az előny. A folytatásban Burján Laura, Király Andrea és Kenyeres Anett is kivette a részét a pontgyártásból, ezzel a lányok márt kétszámjegyű különbséggel vezettek (17-7). Kozma Zoé közelije után 24-11-gyel ért véget az első negyed. A második tíz percben még inkább a házigazda kék-fehérek domináltak, Mérész Petra triplájával már húszra nőtt a fór (31-11). Majd a magabiztos előny tudatában sem álltak le Hegedűs Péter tanítványai: Herman és Kozma is értékesített egy-egy hármast, míg Turi Eszter közelről volt eredményes (43-17). Dömötör Petra ugyancsak sikeres triplával jelentkezett, így 47-17-nél következett a nagyszünet.

A fordulást követően hasonló mederben zajlott a mérkőzés: Burján folytatta a mieink remek estéjét kintről (54-19), majd Kenyeres Anettel felváltva dobták a kosarakat, immáron kettesből (60-21). Dömötör egymásutánban szerzett hat pontjával pedig 45 pontos vezetésnél vette kezdetét a negyedik negyed (70-25). Mindezek után a zárószakasz már csak formalitásnak bizonyult, azonban az MTK-TFSE fiataljainak játékkedve ezután sem hagyott alább, 26-6-ra nyerték ezt a tíz percet, ezzel végül 96-31-es sikert arattak a nyitányon.

Női amatőr NB I, Zöld csoport, első forduló
MTK-TFSE–Kecskeméti KC 96-31 (24-11, 23-6, 23-8, 26-6)
A részletes statisztika ITT megtekinthető.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!